Διακόπτει το Κύπελλο ο Κοντονής, αντί να κλείσει όλο το ποδόσφαιρο

Διακόπτει το Κύπελλο ο Κοντονής, αντί να κλείσει όλο το ποδόσφαιρο

Με ημίμετρα δεν σπας αυγά και φαίνεται ότι κυβέρνηση και υφυπουργείο Αθλητισμού δεν έχουν την πολιτική βούληση για να βάλουν ένα τέλος στα αίσχη που σημαδεύγουν εδώ και πολλά χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής με επιστολή του προς την ΕΠΟ ζητά τις θέσεις της Ομοσπονδίας και της ΔΕΑΒ αν συντρέχουν λόγοι για την οριστική ματαίωση διεξαγωγής του κυπέλλου, άρα και του αποψινού παιχνιδιού της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά η επιστολή

«Έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινοβραδινή (02-03-2016) αναμέτρηση μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, διοργανώτρια αρχή του οποίου είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ζητάμε την κατά το άρθρο1 παρ.3 του ν.4326/2015 γνώμη σας, εντός της ημέρας και το αργότερο μέχρι τις 16.00 μμ - ενόψει και της επικείμενης (03-03-2016, ώρα 19.30 μμ) αναμέτρησης ΑΕΚ- Ατρόμητος για τα ημιτελικά του θεσμού - προκειμένου να εξεταστεί εάν και κατά πόσο συντρέχουν οι λόγοι για την έκδοση της προβλεπόμενης στην ανωτέρω διάταξη απόφασης του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού περί διακοπής της εν λόγω διοργάνωσης.».

Αυτό, πάντως που σαφέστατα οφείλει να κάνει η πολιτεία είναι να βάλει λουκέτο στο σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου, μέχρι -επιτέλους- να υποχρεωθούν ΕΠΟ και Super League να κάνουν την απαραίτητη κάθαρση και να χαράξουν νέους κανόνες παιχνιδιού, με βάση την ισονομία προς πάσα κατεύθυνση.