Πανσερραϊκός: Αμερικανός επενδυτής για τα «λιοντάρια»

Πανσερραϊκός: Αμερικανός επενδυτής για τα «λιοντάρια»

Ο ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας στο Πόρτλαντ, Γκάρι Άλεν επιθυμεί να επενδύσει στον Πανσερραϊκό.

Την είδηση επιβεβαίωσε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών ο εκπρόσωπος του Σαμπέγκου Μπανγκουρά κι άλλων παικτών που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα, Ανδρέας Ικίμης. Ο Έλληνας μάνατζερ μίλησε για το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον του Αμερικανού επιχειρηματία: «Ο Γκάρι Άλεν είναι σχεδιαστής κατοικιών και ιδιοκτήτης της εταιρείας Allen design group με έδρα το Όρεγκον των ΗΠΑ (το 2015 είχε κέρδη 45 εκατομμύρια δολάρια) όπως και ποδοσφαιρικής ομάδας στο Πόρτλαντ.

Ο κ. Άλεν επιθυμεί να επενδύσει σε μια ποδοσφαιρική ομάδα στην Ευρώπη. Αρχικά είχε ενδιαφερθεί για την Τουρ, ομάδα Β εθνικής της Γαλλίας αλλά η συμφωνία δεν επετεύχθη λόγω το ότι οι παράγοντες της Γαλλικής ομάδας ήθελαν «συμπαίκτη» κι όχι επενδυτή. Στις διαπραγματεύσεις της Γαλλικής ομάδας με τον Αμερικανό επιχειρηματίες συμμετείχε και ο συνεργάτης μου ,Γάλλος μάνατζερ Laurent DECHAU (πρώην μάνατζερ του Ολίσε και προσωπικός φίλος του ποδοσφαιριστή του Πανσερραϊκού). Ο Ολίσε είπε στον Γάλλο μάνατζερ να προτείνει στον Αμερικανό επιχειρηματία τον Πανσερραϊκό που είναι μια ιστορική ομάδα στην Ελλάδα. Ο κ. Άλεν είδε φωτογραφίες από αγώνες του Πανσερραϊκού στη Σούπερ Λιγκ με τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ και εντυπωσιάστηκε από την παρουσία του κόσμου και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Πριν από λίγες μέρες με πρωτοβουλία του Ολίσε ο Γάλλος συνεργάτης μου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με παράγοντα του Πανσερραϊκού (ο Ολίσε του είπε πως ήταν ο Πρόεδρος). Οι δύο άνδρες μίλησαν τηλεφωνικά αλλά ίσως να μην έγινε καλή συνεννόηση λόγω της γλώσσας. Μάλιστα ο παράγοντας του Πανσερραϊκού είπε ότι για την ομάδα ενδιαφέρονται Γερμανοί που επιθυμούν να αποκτήσουν τις μετοχές. Να ξεκαθαρίσω ότι ο Αμερικανός επιχειρηματίας δεν προτίθεται να δώσει χρήματα για αγορά μετοχών.

Όπως λέει ο ίδιος θέλει να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (να γίνει μεγαλομέτοχος) και να επενδύσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων συν 200 χιλιάδες για τη χορηγία μιας εταιρείας αλκοόλ. Πιστεύει ότι με αυτό το μπάτζετ και το business plan που έχει κάνει η ομάδα θα διεκδικήσει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Ο κ. Άλεν θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες επαφή με τους παράγοντες του Πανσερραϊκού. Ο Γάλλος συνεργάτης μου θα έρθει στις Σέρρες».

Πηγή:ert.gr