ΑΕ Σπάρτη: Γίνε και εσύ κρίκος της αλυσίδας της ζωής! (video)

ΑΕ Σπάρτη: Γίνε και εσύ κρίκος της αλυσίδας της ζωής! (video)

Η ΑΕ Σπάρτη στηρίζει τη δωρεά μυελού των οστών και αποδεικνύει στην πράξη το κοινωνικό της πρόσωπο.

Την Δευτέρα η λακωνική ομάδα (5/9) θα συμμετάσχει στην εκδήλωση «SPARTAN HERO» με θέμα «Γίνε και εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών» που θα πραγματοποιηθεί στο κτήμα «Νερόμυλος» στις 8 μ.μ. και με μήνυμα της κάλεσε τον κόσμο να γίνει μέλος της αλυσίδας της ζωής.
«Η ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ αντιμετωπίζει με την πρέπουσα σοβαρότητα και ευαισθησία όλα τα κοινωνικά θέματα και τις ευπαθείς ομάδες, στηρίζοντας έμπρακτα φορείς και οργανώσεις που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και στον συνάνθρωπο» ανέφερε σχετικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ, η οποία ενημέρωσε πως πολύ σύντομα θα είναι στη διάθεση να ανακοινώσει διάφορες πρωτοβουλίες. Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα και το τηλεοπτικό spot που ετοίμασε για την εκδήλωση της 5ης Σεπτεμβρίου στο κτήμα «Νερόμυλος».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:


«H AE Σπάρτη ΠΑΕ στηρίζει τη δωρεά μυελού των οστών και την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει στην εκδήλωση «SPARTAN HERO» με θέμα «Γίνε και εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών» που θα πραγματοποιηθεί στο κτήμα «Νερόμυλος» στις 20:00.

Δίνοντας λίγο στοματικό επίχρισμα (σάλιο), ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μελλοντικός δότης μυελού των οστών. Αυτή η τόσο απλή και σύντομη διαδικασία θα είναι η αρχή της σωτηρίας ενός συνανθρώπου μας. Κάθε χρόνο, περίπου 100 Έλληνες ασθενείς, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά, μπορούν να σωθούν από μία μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Ο αριθμός των Ελλήνων εθελοντών δοτών μυελού των οστών είναι μικρός και πρέπει να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες από όλους τους φορείς, για να δημιουργηθεί μία μεγάλη «τράπεζα» ζωής, για τον συνάνθρωπο που πάσχει από λευχαιμία και λέμφωμα.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυκλών «Η ΝΙΟΒΗ» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, το Δήμο Σπάρτης και το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

Η ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ αντιμετωπίζει με την πρέπουσα σοβαρότητα και ευαισθησία όλα τα κοινωνικά θέματα και τις ευπαθείς ομάδες, στηρίζοντας έμπρακτα φορείς και οργανώσεις που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και στον συνάνθρωπο ενώ σύντομα θα είναι στη διάθεση να ανακοινώσει διάφορες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει».