«Για το καλύτερο δυνατό»

«Για το καλύτερο δυνατό»

Συνέντευξη Τύπου για τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας των Νέων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 που θα διεξαχθεί στην Τουρκία παραχώρησε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Τσάνας.

«Ο όμιλος μας είναι πολύ δύσκολος με έμπειρες ομάδες και με διαφορετική φιλοσοφία η κάθε μία μεταξύ τους. Με βάση τα χαρακτηριστικά τα δικά μας αλλά και των άλλων ομάδων, θα προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας έτσι ώστε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι. Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα επάξια γιατί αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον», είπε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη μας φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 και θα πάμε χωρίς πίεση καθώς έχουμε παίκτες με εμπειρία και ταλέντο. Για παράδειγμα οι Μπουχαλάκης, Μαυρίας, Καπίνο, Σταφυλίδης έχουν συμμετοχές και στο πρωτάθλημα αλλά και με τις Εθνικές. Κάποιοι από αυτούς τους παίκτες έχουν κληθεί και στην Εθνική Ανδρών. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, θα κάνουμε μια πολύ καλή προετοιμασία ώστε οι παίκτες να είναι υγιείς. Κατανοούμε το γεγονός πως δεν είναι εύκολο να φτάσεις ψηλά σε δύο σερί διοργανώσεις, μετά την περσινή επιτυχία στο Euro κάτω των 19».

Όσο για τους αντιπάλους της Εθνικής, είπε: «Το Μεξικό είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά ίσως και η καλύτερη. Είναι πρωταθλήτρια Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής και έχει στο παλμαρέ της 13 συμμετοχές σε αυτή τη διοργάνωση. Για να φτάσουν μέχρι εδώ δέχθηκαν μόλις ένα γκολ κάτι το οποίο τους κάνει επικίνδυνους. Το Μάλι αποτελείται από πολλούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα γαλλικά πρωταθλήματα. Υπερτερούν σε σωματικά προσόντα, δύναμη και ταχύτητα και για αφρικανική ομάδα έχει συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού . Η Παραγουάη άφησε έξω την Αργεντινή, πράγμα που την κάνει ιδιαίτερα δυνατή. Διαθέτει πολύ καλούς παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της χώρας τους και είναι ομάδα με εντελώς διαφορετικό ποδόσφαιρο από το δικό μας. Πιστεύω πως μπορούμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και να χτυπήσουμε και τις 3 ομάδες».

Ενώ τέλος, για τον στόχο της Εθνικής απάντησε: «Σίγουρα ο στόχος είναι η στελέχωση της Εθνικής ανδρών. Ήδη υπάρχουν πολλά μέλη της ομάδας των ανδρών που προέρχονται από εμάς ή είναι ακόμα σε εμάς . Είμαι σίγουρος πως στο μέλλον ο αριθμός τους θα αυξηθεί. Εύχομαι πως μέσω του Παγκοσμίου ο Φερνάντο Σάντος να μπορέσει να δει τα θετικά στοιχεία των ποδοσφαιριστών μας».