Τέλος εποχής για τον Πανθρακικό, αποχωρεί από τη Football League

Τέλος εποχής για τον Πανθρακικό, αποχωρεί από τη Football League

Η πρώτη αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Football League είναι πια γεγονός με την ΠΑΕ Πανθρακικός να δηλώνει επίσημα με αίτημά της στη διοργανώτρια αρχή, την αδυναμία της να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, οικονομικές και αγωνιστικές.

Βαρύτατο το κλίμα στη σημερινή τελευταία προπόνηση, όλοι οι παίκτες μένουν ελεύθεροι και λίγες μέρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου καλούνται να βρουν νέα ομάδα. Οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ Πανθρακικός ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα της Κομοτηνής δεν είχε κακή πορεία, καθώς σε 12 ματς μετρούσε τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανθρακικός:

«Ανακοινώνουμε την αποχώρηση της ομάδας μας από το Πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Football League 2016-17. Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία υπάρχουν και διογκώνονται εδώ και αρκετά χρόνια, συνθέτουν πλέον, παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας, μία μη αναστρέψιμη κατάσταση, σε συνδυασμό με τη γενικότερη εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και το γεγονός πως το ευρύτερο περιβάλλον της φετινής Football League είναι το χειρότερο δυνατό, με μηδενικά έσοδα για τις ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα.

Η απόφασή μας λαμβάνεται σήμερα κι όχι σε μεταγενέστερο χρόνο, όπως ενδεχομένως θα μπορούσε να γίνει, με σεβασμό προς τους αθλητές και τους προπονητές, που έδειξαν μεγάλη κατανόηση στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, και προκειμένου οι ίδιοι να μπορέσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά. Ευχαριστούμε το σύνολο των ανθρώπων με τους οποίους συνεργαστήκαμε στην πορεία αυτών των χρόνων, δηλώνοντας πως από την πλευρά μας κάναμε ό,τι καλύτερο και υπερβάλλαμε εαυτούς.

Αναλαμβάνουμε το βάρος των υποχρεώσεών μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Πανθρακικός, ξεκινώντας από το μηδέν και πατώντας στις στέρεες βάσεις που έχουν δημιουργηθεί, θα μπορέσει να αναγεννηθεί».