Βλάχος: «Παράδειγμα προς μίμηση η ΑΕ Σπάρτη»!

Βλάχος: «Παράδειγμα προς μίμηση η ΑΕ Σπάρτη»!

Το εγκώμιο των Λακώνων έπλεξε ο Γιάννης Βλάχος μετά το τέλος του αγώνα Αιγινιακός-ΑΕ Σπάρτη.

Ο τεχνικός της ομάδας του Αιγινίου εξήρε την δουλειά του Σωτήρη Αντωνίου και των παικτών της «Βασίλισσας» χαρακτηρίζοντας τους Σπαρτάτες «παράδειγμα προς μίμηση» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημαντικότητα του τριπόντουν που κατέκτησε σήμερα η ομάδα του.

Αναλυτικά:

«Ερχόμασταν από ένα πολύ άσχημο σερί παιχνιδιών, αποτελεσμάτων και ένα «δύσκολο» πρόγραμμα που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Παίζαμε με όλες τις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Ήρθαμε να παίξουμε και ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες, γιατί η Σπάρτη είναι μία από τις ομάδες που εμένα προσωπικά με έχει ικανοποιήσει πολύ από αυτό που βλέπω. Είναι πολύ ανταγωνιστική, ξέρει τι θέλει στο γήπεδο.

Ήμασταν πολύ τυχεροί, γιατί είχε αρκετές απουσίες βασικών παικτών. Αυτό νομίζω ότι από τη μία μπορεί να μας δυσκόλεψε λίγο, γιατί ίσως δεν ξέραμε τι σχηματισμό θα δούμε, αλλά από την άλλη μας βοήθησε, γιατί στο πρώτο ημίχρονο δυσκολεύτηκε αρκετά ο αντίπαλος να βρει τα πατήματά του. Εμείς ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Ίσως κάναμε το καλύτερό μας ημίχρονο στο πρώτο μέρος και δεν έχει να κάνει μόνο με τις κλασικές ευκαιρίες του Ζγκούρη και του Πασαλίδη. Ήμασταν στο μισό γήπεδο, κερδίζαμε τις δεύτερες μπάλες, φτάναμε προς την περιοχή, αλλά μας έλειπε η καλή πάσα και το καλό τελείωμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν κρατήσαμε το ίδιο επίπεδο απόδοσης. Σε κάποια παιδιά σιγά σιγά άρχισε να πέφτει η απόδοσή τους. Προσπαθήσαμε με κάποιες αλλαγές να ισορροπήσουμε, γιατί η Σπάρτη είχε πάρει την πρωτοβουλία χωρίς να γίνει πολύ απειλητική, αλλά πατούσε καλύτερα στο παιχνίδι. Καμιά φορά το ποδόσφαιρο σου δίνει πράγματα εκεί που δεν το περιμένεις. Ενώ είχαμε κάποιες φάσεις στην αρχή χωρίς να τα καταφέρουμε, από ένα αυτογκόλ μας έδωσε τη νίκη. Είχαμε πολύ άγχος και πίεση. Στο τελευταίο δεκάλεπτο διώχναμε άναρχα τη μπάλα, ενώ θα μπορούσαμε να παίξουμε και λίγο, γυρίσαμε πίσω. Αυτό έχει να κάνει με την πίεση που έχει η ομάδα για το αποτέλεσμα. Πρέπει να συγχαρώ την ομάδα της Σπάρτης και τον κόουτς για την πορεία που κάνουν, όχι μόνο φέτος, αλλά και πέρυσι. Ήταν ανταγωνιστική και στο Κύπελλο και με τον Πλατανιά και με τον Ολυμπιακό. Τέτοιες ομάδες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Την πρώτη εβδομάδα που είχαμε να δουλέψουμε, δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα γήπεδα λόγω βροχής. Κάνανε προπονήσεις στο κλειστό. Και εκείνο το διάστημα που θέλαμε να βάλουμε κάποια κομμάτια στο τακτικό μας παιχνίδι, δεν το κάναμε. Το θετικό είναι ότι οι ομάδες που έχουν τον Πανθρακικό, βγαίνουν χωρίς απώλειες από τιμωρημένους. Εμείς είχαμε όλα τα παιδιά πλην του τραυματία Ρανγκέλοφ. Αυτή την εβδομάδα βοήθησε και ο καιρός και μπορέσαμε να δουλέψουμε σε κάποια πράγματα. Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε πράγματα από αυτό. Στο δεύτερο δεν είδαμε, αλλά δεν κινδυνεύσαμε».