ΑΕΚ: Θλίψη - «Έφυγε» ο Μιχάλης Τροχανάς

ΑΕΚ: Θλίψη - «Έφυγε» ο Μιχάλης Τροχανάς

Την τελευταία του πνοή άφησε την Πέμπτη (5/3) ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ο Μιχάλης Τροχανάς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια και το βράδυ της Πέμπτης (5/3) απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών. Η κηδεία του θα τελεστή τη Δευτέρα (9/3) στην Ραφήνα, ενώ όπως επιθυμούσε, θα ταφεί με την σημαία της ΑΕΚ.

Υπήρξε διοικητικός ηγέτης της Ένωσης από το 1995 μέχρι και το 1999. Επί των ημερών του, ο «Δικέφαλος» κατέκτησε δύο Κύπελλα Ελλάδας, παρά το γεγονός πως ο ίδιος δεν ήταν στον προεδρικό θώκο της ομάδας. Ο εκλιπών απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ ως ιδιοκτήτης της εταιρείας SOE, έναντι 1,5 δισεκατομμυρίων δραχμών από το δίδυμο Μελισσανίδη - Καρρά.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια, ο Μιχάλης Τροχανάς παραχώρησε τις μετοχές στην Enic, λαμβάνοντας 2,4 δισεκατομμύρια δραχμές, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά εκείνη τη εποχή. Ωστόσο, ποτέ δεν έλειψε από την Ένωση και πριν από μερικά χρόνια ανέλαβε την πρωτοβουλία για την σωτηρία της ομάδας, πριν την καταστροφή, μέσω της κίνησης «Θεμέλιο 21», όπου έκατσαν στο τραπέζι πολλές προσωπικότητες από την «οικογένεια» της ομάδας.

ΠΗΓΗ: Onsports.gr

Ακολουθήστε το Dokari στο κανάλι μας στο YouTube