Μουράτ Σεροπιάν: «Τρομερή υπέρβαση»

Μουράτ Σεροπιάν: «Τρομερή υπέρβαση»

Ο ΑΟ Χανιά υπερέβη εαυτό σύμφωνα με τον Μουράτ Σεροπιάν όπου μοίρασε συγχαρητήρια σε όλους για τη μέχρι πορεία, ενώ υποστήριξε ότι η ομάδα έφτασε στο σημείο να παίζει αξιοπρεπώς χωρίς να συμμετέχει σε παιχνίδια κανενός.

Στο μεταξύ, ο προπονητής των «μπλε» ανέλυσε τον επερχόμενο τελικό με τον Ολυμπιακό Βόλου (01/06).

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στη χθεσινή (28/05) συνέντευξη Τύπου μετά το νικηφόρο 1-0 με το Φωστήρα:

«Να δώσω για άλλη μια φορά πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας, που σε ένα πολύ αγχωτικό παιχνίδι κατάφεραν και έμειναν συγκεντρωμένα, προσπάθησαν πάρα πολύ και στο τέλος δικαιώθηκαν. Μία νίκη, η οποία μας δίνει το δικαίωμα την Κυριακή να παίξουμε το μεγάλο τελικό. Ένα παιχνίδι που μας στέλνει στο μπαράζ με αντίπαλο την Ξάνθη. Θα δουλέψουμε τις επόμενες ημέρες που έχουμε μπροστά μας, θα ξεκουραστούμε και θα αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι όπως πρέπει.

Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτά τα παιδιά της ομάδας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που φτάνουμε τελευταία αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος και είμαστε αρκετά ψηλά στη βαθμολογία. Το φοβερό είναι ότι αυτή η ομάδα μέχρι τελευταία αγωνιστική έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ίδια της την ύπαρξη, χωρίς να συμμετέχει σε παιχνίδια κανενός, χωρίς να είναι αδιάφορη, κάτι που δεν πίστευε κανένας, ούτε στην αρχή του πρωταθλήματος, ούτε στην αρχή των πλέι οφ. Εμείς από την αρχή είπαμε ότι θα παίξουμε για την αξιοπρέπειά μας και για ένα όσο το δυνατό πλασάρισμα. Αυτός ήταν ο στόχος και νομίζω τον πετύχαμε. Δεν υπάρχει άγχος, σε ένα παιχνίδι την Κυριακή που είναι πάρα πολύ δύσκολο, χρειάζεται μεγάλη υπομονή, στήριξη από τον κόσμο και χρειάζεται τα παιδιά να μείνουν συγκεντρωμένα. Να μην τους καταβάλλει το άγχος, όπως παίξαμε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα. Πολλά συγχαρητήρια θέλω να πω στους συνεργάτες μου, γιατί πραγματικά έχουν υπερβάλλει εαυτό και στην προπόνηση και στη μελέτη του αντιπάλου, στην τεχνική ανάλυση, σε όλα τα σημεία πραγματικά αυτή η ομάδα με ανθρώπους του ποδοσφαίρου και όχι δεν θέλω να πω τι, είναι αξιοπρεπής, δουλεύει, έχει φτάσει στον ανώτατο βαθμό που έχουν φτάσει ποτέ τα Χανιά όλα τα χρόνια και γι' αυτό αξίζουν σε όλους πολλά ευχαριστώ από μένα και πολλά συγχαρητήρια.

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Ας δούμε τα δεδομένα. Έχουμε μπροστά μας μια ομάδα που στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κάποιες στιγμές ήταν και 18 βαθμούς μπροστά από εμάς. Είναι μια ομάδα υπερπλήρης, με ιστορία, με βαριά φανέλα και που έχει δαπανήσει πολλά χρήματα και βρίσκεται σχεδόν στην ίδια μοίρα με εμάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι στο ποδόσφαιρο δεν προσπαθείς πάντα για το καλύτερο και δεν προσπαθείς να κερδίσεις για τον εαυτό σου. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, αλλά το παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Χρειάζεται υπομονή, τακτικά σωστή αντιμετώπιση και ελπίζω να βγούμε νικητές. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι ο ΑΟΧ ίσως πανηγύριζε ήδη την άνοδο αν είχε κερδίσει τη Νίκη Βόλου: «Δεν ισχύει αυτό. Να σας εξηγήσω κάποια πράγματα, γιατί πρέπει να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Αυτή η ομάδα σύμφωνα με τον τρόπου που έχει χτιστεί, σύμφωνα με τον τρόπο που επανδρώθηκε το καλοκαίρι έχει κάποια όρια. Όταν αυτά τα παιχνίδια που χάσαμε στην λεπτομέρεια τα πας και ο αντίπαλος έχει κάνει μόνο μια φάση, τη φάση του γκολ όπως με τα Ψαχνά και τη Νίκη Βόλου στα Περιβόλια η ομάδα δεν έχει κάνει κάτι λάθος. Η ομάδα έχει πάει στα όρια της. Κάποιοι παίκτες σε κάποιες στιγμές που έχουν μεγαλύτερη ποιότητα και είναι σούπερ παίκτες, σε εκείνα τα κρίσιμα χρονικά σημεία έχουν κάνει τη διαφορά. Αυτό έχουμε πληρώσει. Η ομάδα έχει πάει στο τέλειο. Έχει πάει στο ανώτερο που μπορεί να κάνει. Απλά δεν μπορούμε να πούμε ότι οι αντίπαλοι δεν έχουν κάποιους παίκτες ποιότητας που δεν τους έχουμε εμείς. Τα παιδιά είναι άξια συγχαρητηρίων γιατί έχουν κάνει τρομερή υπέρβαση».