Απειλείται με 6μηνο αποκλεισμό ο Ζιντάν

Απειλείται με 6μηνο αποκλεισμό ο Ζιντάν

Με αποκλεισμό μέχρι και έξι μήνες απειλείται από την ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ο Ζινεντίν Ζιντάν εξ αιτίας της έλλειψης απαιτούμενων προπονητικών δικαιολογητικών .

Ο βετεράνος Γάλλος αστέρας ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, αναλαμβάνοντας τις τύχες της Καστίγια, της δεύτερης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο σύμφωνα με καταγγελίες δεν έχει ακόμα δίπλωμα προπονητή.

Και κινδυνεύει με πολύμηνη τιμωρία από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου η οποία εξετάζει τη σχετική καταγγελία του κέντρου εκπαίδευσης Ισπανών προπονητών (CENAFE).

Ο «Ζιζού» πέρυσι ήταν στο τεχνικό επιτελείο των «μερένχες», ως βοηθός του Κάρλο Αντσελότι και αυτό το καλοκαίρι ξεκίνησε τη νέα του καριέρα ως πρώτος προπονητής, αναλαμβάνοντας την Ρεάλ Μαδρίτης Β' που έχει όμως κάνει ως τώρα εφέτος η κάκιστη πορεία στο πρωτάθλημα της Σεγκούντα Β' (η Γ' εθνική κατηγορία στην Ισπανία). Έχει μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια και καταλαμβάνει τη 18η θέση της συνολικής κατάταξης (3η από το τέλος).

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα "Marca" η επιτροπή διοργάνωσης της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας εξετάζει βίντεο, φωτογραφίες και κείμενα από την επίσημη ιστοσελίδα της Ρεάλ Μαδρίτης για να αποφασίσει εάν ο Ζιντάν έχει το δικαίωμα εξάσκησης του επαγγέλματος.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παρατυπία ο Γάλλος τεχνικός κινδυνεύει σύμφωνα με το άρθρο 104 με τιμωρία αποκλεισμού 4-16 παιχνιδιών ή ενός έως έξι μηνών.