Το καλύτερο... για το τέλος οι Νεάνιδες

Το καλύτερο... για το τέλος οι Νεάνιδες

Η Εθνική Νεανίδων ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον 10ο προκριματικό όμιλο του Euro U19, επικρατώντας 8-0 της Γεωργίας.

Τα κορίτσια του Δήμου Κάβουρα δεν κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση, πήραν όμως την πρώτη τους νίκη στο τελευταίο από τα τρία ματς που έδωσαν στον όμιλο στη Φινλανδία. Μεγάλη πρωταγωνίστρια του ματς, η Σακελλάρη, που έκανε καρέ, ενώ σκόραραν ακόμα τέσσερις κοπέλες! Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της Ελλάδας μπορεί να μην είχε βαθμολογικό αποτέλεσμα, αφού η πρόκριση είχε χαθεί από τα προηγούμενα ματς, όμως, έδειξε πως το γυναικείο ποδόσφαιρο - τουλάχιστον σε εθνικό επίπεδο - έχει μέλλον και οι υποδομές θα πρέπει να προσεχθούν ακόμα περισσότερο και να αποδώσουν στο μέλλον καρπούς!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το σκορ για την Εθνική άνοιξε μόλις στο 9' με την Σακελλάρη! Στο 12' η ίδια παίκτρια ανέββασε τον δείκτη του σκορ, ενώ στο 33' η Πλυτά πέτυχε το τρίτο τέρμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η Σακελλάρη έφτασε στο χατ-τρικ κι έκανε το 0-4 για την Ελλάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική Νεανίδων μπήκε εξίσου δυνατά και στο 59' με την Γκάτσου, έφτασε σε πέμπτο τέρμα. Η Καλδαρίδου στο 71' σημείωσε το 0-6 ενώ η Σακελλάρη ολοκληρώνοντας το καρέ της έκανε το 0-7! Το τελικό 0-8, διαμορφώθηκε με το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα στο 83' η Μωραΐτου!

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μπακράτζε, Τσαουτίτζε, Σακχκουλιάνι, Εντελάντζε, Ντολίντζε, Γκοργκάτζε (86' Γιντσαράντζε), Σινατασβίλι, Τσεμινάβα (61' Τσικβιλάτζε), Τσανγκέλια (46' Νασκιντασβίλι), Σενγκέλια, Ντανέλια

ΕΛΛΑΔΑ: Στεφανοπούλου, Κόντου, Γκάτσου, Καλδαρίδου, Μωραΐτου, Ζέρβα (63' Χαμαλίδου), Γεωργίου (71' Πύθουλα), Σακελλάρη, Κυριαζή, Πλυτά, Σπυριδωνίδου (59' Παναγιωτίδη)