Στο σκαμνί ο Μέσι

Στο σκαμνί ο Μέσι

Στο ειδώλιο του κατηγορουμένου , θα καθίσει τελικά Λιονέλ Μέσι καθώς δικαστήριο της Βαρκελώνης απέρριψε την έφεση που κατέθεσε για τρεις υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο ποδοσφαιριστής γνώριζε τις δραστηριότητες του πατέρα του, Χόρχε Οράσιο Μέσι, επίσης κατηγορούμενου για την υπόθεση, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του παίκτη και διαχειριζόταν όλες τις οικονομικές υποθέσεις.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε την έφεση του Μέσι. Τόνισε δεν , κάποια παράνομη συμπεριφορά και ζήτησε την απαλλαγή του από τις κατηγορίες.

Όμως ο δικαστής διαφώνησε, λέγοντας ότι ο Μέσι ήταν γνώστης της πραγματικότητας και της διαχείρισης των οικονομικών του παρά το γεγονός ότι τον έλεγχο σε αυτά τα ζητήματα το είχε ο πατέρας του.

Επίσης, απορρίφθηκε και το αίτημα να παραστούν ως μάρτυρες ο Αλφόνσο Νεμπότ, ο δικηγόρος Άνχελ Χουάρεθ και ο διευθυντής μάρκετινγκ και εμπορικού της Μπαρτσελόνα, Ραούλ Σανγεχί, θεωρώντας ότι η μαρτυρία τους θα ήταν άσχετη με την υπόθεση.

Η κατηγορία

Ο πατέρας του Μέσι βρισκόταν στο "μικροσκόπιο" των αρχών για απλήρωτους φόρους 4.165.000 ευρώ μεταξύ 2007 και 2009. Η κατηγορία ήταν σαφής. Πατέρας και υιός Μέσι, κατηγορήθηκαν για εμβάσματα μέσω Ηνωμένου Βασιλείου και Ελβετίας. Ο Χόρχε Μέσι κατέβαλε το ποσό των 5.000.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2013 για να καλύψει τις φορολογικές υποχρεώσεις και τους τόκους.

Ο εισαγγελέας αρχικά συμφώνησε ότι ο πατέρας Μέσι ήταν υπεύθυνος για τη φοροδιαφυγή του γιου του και πρότεινε να καταπέσουν οι κατηγορίες για τον Λιονέλ Μέσι, ωστόσο το δικαστήριο της Γκαβά θα στείλει και τους δύο σε δίκη στο προσεχές διάστημα.