Γκατούζο: «Όπως με Ατλέτικο...»

Ο Τζενάρο Γκατούζο υποστήριξε ότι αν ο Ολυμπιακός κοιτάξει στα μάτια τη Γιουβέντους, όπως έκανε και με την Ατλέτικο Μαδρίτης, τότε έχει πολλές ελπίδες να πάρει το τρίποντο

Ο προπονητής του ΟΦΗ σκιαγράφησε την αντίπαλο των Πειραιώτων λίγες ώρες πριν οι «ερυθρόλευκοι» ριχθούν στη μάχη στο Καραϊσκάκη, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League (22/10 21:45 ΝΕΡΙΤ). Ο Ιταλός τεχνικός υποστήριξε ότι η «Γιούβε» έχει τις αδυναμίες της όταν παίζει εκτός ιταλικού εδάφους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην εφημερίδα «Sportday»:

«Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη Γιουβέντους της Ιταλίας και στη Γιουβέντους της Ευρώπης. Έχει διαφορά νοοτροπίας. Η «Γιούβε» πάντα ήταν δυνατή εντός συνόρων αλλά αυτή η δυναμική δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Δεν λέω ότι είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό. Ίσα-ίσα θα είναι πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο δύσκολο θα είναι και για τη Γιουβέντους».

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Θα παίξει μεγάλο ρόλο η νοοτροπία. Ο Ολυμπιακός βγάζει αυτή τη νοοτροπία και στην Ευρώπη. Βεβαίως δεν θα αρκεί μόνον αυτό. Θα χρειαστεί δύναμη, πάθος. Πνεύμα μαχητή. Και φυσικά να δώσει το εκατό τοις εκατό του. Που νομίζω ότι θα το κάνει σε τέτοιο παιχνίδι. Όπως το έκανε και με την Ατλέτικο Μαδρίτης».

Για το σύστημα του Ολυμπιακού:

«Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να το δουλέψει για 2-3 μέρες και να πάει με αυτό το σύστημα. Δεν είναι τόσο απλό. Δεν ξέρω αν το δοκίμαζε για 2-3 εβδομάδες, αλλά με βάση τα όσα βλέπω, δεν νομίζω να το κάνει. Θα πάει με την δική του φιλοσοφία».