Επίθεση κουκουλοφόρων χούλιγκαν σε οπαδούς της Έβερτον στο Λιλ (photo)

Επίθεση κουκουλοφόρων χούλιγκαν σε οπαδούς της Έβερτον στο Λιλ (photo)

Θύμα επίθεσης 100 κουκουλοφόρων χούλιγκαν έπεσε μία παρέα οπαδών της Έβερτον αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Λιλ

Οι φίλοι της αγγλικής ομάδας βρίσκονται στη γαλλική πόλη για την αποψινή αναμέτρηση των δύο ομάδων για τους ομίλους του Europa League και ήταν σε παμπ όταν δέχθηκαν την εξαιρετικά βίαιη επίθεση.

Οι ταραξίες εισέβαλαν σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων στην παμπ και άρχισαν να τους κτυπούν με μανία χρησιμοποιώντας της καρέκλες που υπήρχαν στην αίθουσα ενώ η αστυνομία η οποία κλήθηκε και ήρθε λίγα λεπτά αργότερα όπως καταγγέλλουν επίσης οι Άγγλοι οπαδοί χρησιμοποίησε χημικά εναντίον τους .

Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι οι φίλοι της αγγλικής ομάδας διασκέδαζαν ήσυχα όταν έγινε ξαφνικά η εισβολή των δραστών και μετατράπηκε η παμπ σε πεδίο μάχης μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ο πορτιέρης της παμπ υποστηρίζει ότι οι επιδρομείς προχώρησαν στην καταγραφή της επίθεσης τους με τα κινητά τους τηλέφωνα και ότι η αστυνομία έκανε χρήση χημικών αδιακρίτως αμυνόμενων και επιτιθέμενων παρά τις εκκλήσεις των πρώτων περί παρουσίας μικρών παιδιών μέσα στην αίθουσα.

Τέλος, δημοσίευμα της εφημερίδας «liverpoolecho» αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες φίλοι της ομάδας του μεγάλου αγγλικού λιμανιού μετά από αυτήν την επίθεση.