Οργή της Σίτι για τους… 300 της ΤΣΣΚΑ

Οργή της Σίτι για τους… 300 της ΤΣΣΚΑ

Επίσημη καταγγελία στην UEFA για την παρουσία περισσότερων από 300 οπαδών της ΤΣΣΚΑ στις εξέδρες της «Αρένα Κίμκι» παρά την διεξαγωγή του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών καταγγέλλει η Μάντσεστερ Σίτι.

Αρκετές εκατοντάδες άτομα τα περισσότερα εκ των οποίων εμφανώς φιλικά προσκείμενα απέναντι στην ρωσική ομάδα βρέθηκαν στην εξέδρα μπροστά από τα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου της Μόσχας αν και το ματς σύμφωνα με προγενέστερη απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για ανάρμοστη συμπεριφορά των οπαδών της ΤΣΣΚΑ διεξαγόταν δίχως θεατές.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας κατήγγειλε επίσημα τοπ γεγονός στην UEFA με τον εκπρόσωπο Τύπου των Μοσχοβιτών να υποστηρίζει ότι τα εν λόγω άτομα ήταν απλά μέλη του των χορηγών της διοργάνωσης και είχαν προσκληθεί από την... τελευταία.

«Αυτός ο κόσμος για τον οποίο μιλάτε είναι 360 άτομα από το Champions Club UEFA συνεργάτες και σπόνσορες. Αν είναι οπαδοί της ΤΣΣΚΑ αυτό είναι καλό για εμάς. Όλοι προσκλήθηκαν από την UEFA όχι την ΤΣΣΚΑ» υποστήριξε ο Σεργκέι Ακσένοφ αν και η UEFA έχει πολύ περιορισμένο έλεγχο στη διάθεση των 300 εν λόγω εισιτηρίων. Σ' ότι αφορά στα υπόλοιπα διαθέσιμα εισιτήρια του εν λόγω αγώνα κάθε σωματείο παίρνει 75 για τους εκπροσώπους της , 50 πηγαίνουν στα παιδιά τα οποία συμμετέχουν στο τελετουργικό πριν από τον αγώνα και τους γονείς τους και 150 στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Βενσάν Κομπανί και μεν δεν αναζήτησε δικαιολγίες για την απώλεια της νίκης από την ομάδα του που προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο μέρος αλλά... γκρινιάζει για την απουσία οπαδών της από εν λόγω παιχνίδι.

«Όχι δεν μας επηρέασε η παρουσία αυτού του κόσμου στις εξέδρες. Δεν έχει επιρροή είναι μία απλή λεπτομέρεια όταν χάνεις ένα αποτέλεσμα κατ' αυτό τον τρόπο. Προφανώς δεν μπορείς να αρνηθείς ότι υπάρχει απογοήτευση και δεν αναζητώ δικαιολογίες αλλά αν θέλεις να είναι δίκαιος πρέπει να αφήσεις τους σπόνσορες να έχουν εισιτήρια αλλά διάβολε γιατί να μην έχουμε εμείς οπαδούς μας εδώ; Γιατί; Τι έχουν κάνει αυτοί λάθος. Πρέπει αυτό να εξετασθεί , πρέπει να αλλάξει επειδή οι οπαδοί μας δεν πρέπει να τιμωρούνται» είπε ο διεθνής Βέλγος κεντρικός αμυντικός των «πολιτών».