Κονιτσιώτη: «Άρης όπως... ΑΕΚ»

Κονιτσιώτη: «Άρης όπως... ΑΕΚ»

Η γνωστή δικηγόρος Πέννυ Κονιτσιώτη που έχει αναλάβει την εκκαθάριση του Άρη, τόνισε ότι οι Θεσσαλονικείς θα πορευτούν με την σύνταγή ΑΕΚ.

Η νομικός, με ειδίκευση στο Εμπορικό, το Αστικό και το Αθλητικό Δίκαιο, είχε εκπροσωπήσει την «Ένωση» στη διαδικασία εκκαθάρισης, για αυτό ο Γιώργος Γαλανός την εμπιστεύτηκε και ξεκίνησε συνεργασία μαζί της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Κονιτσιώτη στον «Libero»:

«Η εκκαθάριση είναι μια διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο περί ανωνύμων εταιρειών, η οποία εφαρμόζεται σε εταιρείες των οποίων οι μέτοχοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που υπάρχουν. Αυτό ισχύει και για την ΠΑΕ Άρης. Η νομοθεσία ορίζει ενδεικτικά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας τους τρεις μήνες, όμως το διάστημα που απαιτείται τις περισσότερες φορές είναι μεγαλύτερο. Όταν μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία μια ΠΑΕ, μπορούν κάποιες απαιτήσεις που υπάρχουν από τρίτους να διεκδικηθούν».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρξουν τριτανακοπές, αλλά δεν θα επηρεάσουν τον σύλλογο. Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να πάρει πολλά χρόνια, όμως αυτό δεν πρόκειται να αποτελέσει εμπόδιο για τον Άρη. Ο Άρης μπορεί να συστήσει νέα εταιρεία και οι τριτανακοπές δεν μπορούν να την εμποδίσουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν παίζει ρόλο μόνο το υπάρχον δεδικασμένο, αλλά δεν υπάρχει και αντίθετο νομικό επιχείρημα».