Μπουκουβάλας: «Να παραμείνουμε προσγειωμένοι»

Μπουκουβάλας: «Να παραμείνουμε προσγειωμένοι»

Ο Μιχάλης Μπουκουβάλας μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία του Ηρακλή, ενώ επισήμανε μεταξύ άλλων τις διαφορές με την περυσινή ομάδα τόσο σε οργανωτικό όσο και αγωνιστικό επίπεδο.

Επίσης ο έμπειρος αμυντικός τοποθετήθηκε σχετικά με τις ημερομηνίες που αγωνίζεται ο «Γηραιός», πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών στους αρμόδιους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη Media Day του Ηρακλή:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το ξεκίνημα που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Θα πρέπει να παραμείνουμε όμως προσγειωμένοι. Έχει ξεκινήσει ένας μαραθώνιος αγώνων και είμαστε μόνο στην αρχή. Το βασικό συστατικό της επιτυχίας μας είναι το κλίμα που υπάρχει εντός ομάδας. Σίγουρα κυρίαρχο ρόλο παίζει και η οργάνωση, όπως και η οικονομική υγεία που έχει φέτος η ομάδα, όμως αν δεν έχει «καλά» αποδυτήρια, ομάδα δεν γίνεσαι. Ταμείο θα κάνουμε τον Ιούνιο όμως».

Για τις διαφορές με την περυσινή ομάδα: «Όπως προείπα, υπάρχουν τεράστιες οργανωτικές αλλαγές στα πάντα. Το μόνο που μας απασχολεί είναι η προπόνηση και το πως θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό είναι ποδοσφαιρική υγεία. Βέβαια, δεν αρκεί μόνο η οργάνωση για να πετύχεις πράγματα. Γενικότερα έχουμε δέσει ως σύνολο, μας βγαίνουν τα παιχνίδια, κερδίζουμε και έχουμε ψυχολογία. Αυτό που δεν υπήρχε πέρυσι».

Για το αν η άνοδος αποτελεί τον μοναδικό στόχο του «Γηραιού»: «Δεν θέλω να μιλάω για άνοδο από τώρα. Είναι νωρίς. Έχουμε καλό ξεκίνημα, είναι βέβαια σημαντικό αυτό που αναφέρεται για να έχουμε το μπόνους, όμως το πιο σημαντικό για εμάς είναι να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.
Η ομάδα διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές και έμπειρους και με ταλέντο. Σε αυτό μεγάλο μερίδιο έχει ο προπονητής μας και γενικότερα μαζί με την οργάνωση και το καλό κλίμα, όλα αυτά βγαίνουν και στον αγωνιστικό χώρο. Δουλέψαμε πολύ με τον προπονητή μας και δεν παρεκκλίνουμε καθόλου από τον στόχο μας».

Για τη μέχρι τώρα αντιμετώπιση της διαιτησίας:«Θέλω να πιστεύω ό,τι τα όποια είναι ανθρώπινα και τίποτα παραπάνω. Δεν θέλω να πιστέψω κάτι άλλο, όμως ούτε και να ασχολούμαι με αυτό».

Τέλος, αναφέρθηκε για τις ημερομηνίες που διεξάγονται οι αγώνες του Ηρακλή: «Εντάξει είναι κάτι που δεν μπορούμε να αλλάξουμε εμείς οι παίκτες. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν επιτέλους αυτοί που ορίζουν τα παιχνίδια. Εμείς είμαστε από τη μεριά μας υποχρεωμένοι να κερδίζουμε, είτε παίζουμε Παρασκευή, είτε Κυριακή, είτε Δευτέρα, έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και οι υπεύθυνοι που ορίζουν τα παιχνίδια, βλέπουν πως ότι και αν κάνουν ο κόσμος μας θα είναι δίπλα μας».