Εντολή Αρείου Πάγου για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της διοίκησης του Ολυμπιακού

Εντολή Αρείου Πάγου για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της διοίκησης του Ολυμπιακού

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες κυρίως της διοίκησης αλλά και των συνδέσμων φιλάθλων του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στο ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού (26.10.2014) που διεξήχθη στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» διερευνά η δικαιοσύνη με εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιου Ακριτίδη.

Μάλιστα ο κ. Ακριτίδης ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, να ερευνηθούν κατά προτεραιότητα οι τυχόν ευθύνες της διοίκησης του Ολυμπιακού για πιθανή συνδρομή «των όρων της άμεσης συνέργειας με παράλειψη στην ρίψη καπνογόνων, βεγγαλικών και κροτίδων στον αγωνιστικό χώρο». Παράλληλα, όμως ζήτησε να κινηθεί έρευνα και προς την κατεύθυνση της ύπαρξης ευθυνών από τους συνδέσμους φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με τον κ. Ακριτίδη στον επίμαχο ποδοσφαιρικό αγώνα φίλαθλοι έριξαν μεγάλες ποσότητες καπνογόνων, βεγγαλικών και κροτίδων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και των φιλάθλων. Ωστόσο, υπογραμμίζει ο κ. Ακριτίδης, λίγες μέρες πριν την επίμαχη συνάντηση, στο ίδιο γήπεδο κατά τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Γιουβέντους δεν παρουσιάστηκε παρόμοιο φαινόμενο.

Από την αντιπαραβολή της εικόνας των δύο αυτών ποδοσφαιρικών συναντήσεων, «συνάγεται ότι στον αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα που είχαν ληφθεί κατά τον αγώνα Ολυμπιακού – Γιουβέντους», εκτιμά ο εισαγγελικός λειτουργός.