Ιστορικό γεγονός: Για πρώτη φορά στην ιστορία αγώνας στον αρκτικό κύκλο

Ιστορικό γεγονός: Για πρώτη φορά στην ιστορία αγώνας στον αρκτικό κύκλο

Είναι ένα ιστορικό γεγονός. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι διεξάγεται για πρώτη φορά στους παγωμένους δρόμους της Λαπωνίας και οι εικόνες είναι εντυπωσιακές. Μετά την πρώτη μέρα προηγείται ο Οτ Τάνακ.

Και όμως είναι πραγματικότητα…Για πρώτη φορά στα 49 χρόνια της ιστορίας του, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι γίνεται στους παγωμένους δρόμους της Λαπωνίας, στη Βόρεια Φιλανδία.

Ο βορειότερος αγώνας που έχει διεξαχθεί ποτέ, στο χωριό του Αϊ Βασίλη , είναι η δεύτερη φετινή στάση η οποία αντικατέστησε το ράλι Σουηδίας που ματαιώθηκε λόγω κορωνοϊού.

Με θερμοκρασίες που πέφτουν μέχρι και τους -30 βαθμούς Κελσίου, οι οδηγοί σε παγωμένες ειδικές διαδρομές που είναι όμως από τις ταχύτερες του πρωταθλήματος και θυμίζουν το θερινό Ράλι της Φιλανδίας, χαρίζουν ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα.

Τα ελαστικά είναι ίδια για όλα τα πληρώματα αλλά αυτή τη φορά με καρφιά στους τροχούς…

Ο Αριθμός δυσκολίας για τους οδηγούς ανεβαίνει και οι υαλοκαθαριστήρες παίρνουν φωτιά.

Λόγω της μικρής διάρκειας της ημέρας, ορισμένες ειδικές διαδρομές διεξάγονται στο σκοτάδι με μοναδικό φόντο τα έντονα φώτα, το απόλυτο χιόνι και το όμορφο τοπίο της Λαπωνίας.

Ο Οτ Τάνακ με την hyndai ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο 1ο σκέλος, κερδίζοντας και τις 2 Ειδικές διαδρομές δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις του.

Εκεί στα χιόνια της Φινλανδίας τα χρονόμετρα έχουν πάρει φωτιά και έπεται συνέχεια.

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest