Το Αιγαίο να παραμείνει θάλασσα ειρήνης και σταθερότητας...

Το Αιγαίο να παραμείνει θάλασσα ειρήνης και σταθερότητας...

Την άποψη ότι «καθίσταται τώρα πιο επιτακτική από ποτέ η αντιμετώπιση προκλήσεων και η επίλυση χρόνιων προβλημάτων που μας χωρίζουν», εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν το σύνολο των θεμάτων, δηλαδή τις σχέσεις των δύο χωρών, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην περιοχή και σημείωσε πως «εκτός από ειλικρινείς και ουσιαστικές, ήταν και απαραίτητες οι συνομιλίες σε μια κρίσιμη φάση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας, επεσήμανε ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να προχωρήσουν στην υλοποίηση σύγχρονης ατζέντας, η οποία θα βασιστεί στις σχέσεις καλής γειτονίας, χωρίς εκατέρωθεν ενέργειες που την υπονομεύουν, υπογραμμίζοντας ότι «δυστυχώς αυτό δεν ήταν πάντοτε δυνατό, κυρίως από το περασμένο φθινόπωρο έως και τον προηγούμενο μήνα».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τις κοινές δηλώσεις αναφερόμενος στις παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου, σημείωσε ότι αυτές έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε βίντεο στο www.cnn.gr.

Ημερομηνία άρθρου: 19 Ιουνίου, 2017 - 16:49

ΣΧΟΛΙΑ

Επιστροφή στο Dokari.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Dokari.gr στο Facebook

Κάντε μας Like στο Facebook!

Ακολουθήστε το Dokari.gr στο twitter

×