Άνοιξαν Media Markt, Public, Κωτσόβολος και IKEA – Ποιους πελάτες δέχονται

Άνοιξαν Media Markt, Public, Κωτσόβολος και IKEA – Ποιους πελάτες δέχονται

Ανοιχτά καταστήματα: Ανοιχτά αλλά όχι για όλους είναι IKEA, Leroy Merlin, Praktiker, Plaisio, Κωτσόβολος και άλλες μεγάλες εταιρείες.

Μεγάλες εταιρείες προχωρούν σε επαναλειτουργία των φυσικών τους καταστημάτων υπό την προϋπόθεση οι πελάτες να είναι επιχειρήσεις ή ελεύθεροι επαγγελματίες.

Έτσι μετά τη Leroy Merlin, η οποία από την αρχή του lockdown διατηρούσε ανοιχτό το κατάστημα της στου Ρέντη μόνο για όσους είχαν επαγγελματικό ΑΦΜ, ακολούθησε η αλυσίδα Praktiker ενώ το περασμένο Σάββατο ο όμιλος Φουρλή λειτούργησε το κατάστημα ΙΚΕΑ επί της Λεωφ. Κηφισού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο όμιλος θα εξετάσει τις επόμενες ημέρες για το εάν είναι προς το συμφέρον του να λειτουργήσει και άλλα καταστήματα ΙΚΕΑ.

Επίσης, έχει ξεκινήσει να λειτουργεί τα φυσικά της καταστήματα και η εταιρεία «Καύκας».

Εδώ και λίγες ώρες, στο παιχνίδι μπήκαν και αλυσίδες προϊόντων τεχνολογίας.

Την αρχή έκανε το Πλαίσιο το οποίο άνοιξε 12 καταστήματά του.

Για να εισέλθει κάποιος, πρέπει να διαθέτει βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας επιτηδευματία ή ελεύθερου επαγγελματία ή μέλους διοίκησης από το σύστημα Εργάνη ή να έχει εκτυπώσει τα στοιχεία μητρώου από το Taxisnet ή να διαθέτει δελτίο επαγγελματικής ταυτότητας.

Επιτρέπονται αγορές μόνο με έκδοση τιμολογίου, ενώ για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κάποιος να αξιοποιήσει φιλία ή συγγένεια με επαγγελματία απαγορεύεται η είσοδος συνοδού στο κατάστημα.

Αναμένεται να προχωρήσει σε άνοιγμα μέρους των καταστημάτων της και η αλυσίδα Κωτσόβολος.

Συνολικά αναμένεται να προχωρήσει στη λειτουργία 70 καταστημάτων.

Παράλληλα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν και φυσικά καταστήματα των Public και Media Markt.

Ειδικότερα το Plaisio, με σχετικό μήνυμα, ενημερώνει για τα εξής:

«Για εσάς που είστε επαγγελματίας ανοίξαμε 12 Καταστήματα Πλαίσιο για αγορές ΜΟΝΟ με ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ. Κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλη η αγορά και τις ανάγκες που χρειάζεται να καλύψετε, αξιοποιήσαμε την δυνατότητα να ανοίξουμε από σήμερα 07/12 για την εξυπηρέτησή σας.

Σας περιμένουμε στα καταστήματα:

  • Σύνταγμα
  • Αγία Παρασκευή
  • Μεταμόρφωση
  • Πειραιάς
  • Πέτρου Ράλλη
  • Άλιμος
  • Θεσσαλονίκη Βενιζέλου & Καλαμαριάς
  • Λάρισα
  • Ηράκλειο & Χανιά
  • Πάτρα

Προσοχή:

Για τις αγορές σας από τα καταστήματα χρειάζεται:

να είστε ο ίδιος ο Επαγγελματίας

ή ο Νόμιμος Εκπρόσωπος της εταιρείας

ή να έχετε μαζί σας εξουσιοδότηση».

Ανοιχτά καταστήματα: Ανοίγουν Jumbo, Ζαχαριάς, Μουστάκας και τα υπόλοιπα καταστήματα παιχνιδιών

Τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά. Και τα παιδιά πρέπει να πάρουν δώρα και παιχνίδια τις γιορτές… Τι θα γίνει τελικά με τα παιχνιδάδικα. Οι σκέψεις για το άνοιγμα του Jumbo, του Μουστάκα και όλων των παιχνιδάδικων.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και με τα παιχνιδάδικα κλειστά, ακόμη και τα ηλεκτρονικά καταστήματα του Jumbo και του Μουστάκα έχουν κλείσει, δεν είναι βέβαιο ότι τα παιδιά θα πάρουν τα δώρα τους.

Όπως είναι γνωστό στην κυβέρνηση υπάρχουν διάφορες σκέψεις και δεν αποκλείεται τα μικρά παιχνιδάδικα, αλλά και τα μεγάλα όπως είναι τα Jumbo και ο Μουστάκας να ανοίξουν για τα Χριστούγεννα.

Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ανοίγουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και ορισμένα καταστήματα λιανικής.

Κάπου εκεί, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα εκτιμάται πως θα ανοίξουν παιχνιδάδικα, τα βιβλιοπωλεία και τα ανθοπωλεία.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τα παραπάνω καταστήματα να ανοίγουν με πολύ αυστηρά μέτρα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να εφαρμοστεί το click away. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να παραγγέλνουν online, ή τηλεφωνικά τα παιχνίδια και τα βιβλία της επιλογής του και στη συνέχεια, με ραντεβού, να πηγαίνουν να τα παραλάβουν.

Όπως εξάλλου δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας «η κυβέρνηση περιμένει τις οριστικές εισηγήσεις των ειδικών και την επόμενη εβδομάδα για να προβεί σε συνολικές ανακοινώσεις για το σχέδιό της».

Τι ανοίγει τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

α) Λιανεμπόριο:

Λειτουργία 110 καταστημάτων εποχικών ειδών (χριστουγεννιάτικα είδη)

πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών στα σούπερ μάρκετ.

Τα παραπάνω καταστήματα θα λειτουργήσουν μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου αυστηρά και με τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Για την μετάβαση στο κατάστημα: αποστολή SMS στο 13033 με επιλογή «2 -Μετάβαση σε κατάστημα»

Ωράριο λειτουργίας: 7 το πρωί έως 20:30 το βράδυ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο άνοιγμα μιας καταστημάτων αμέσως μετά τα σημεία πώλησης εποχιακών ειδών. Τίποτα δεν έχει κλειδώσει, αλλά δεν αποκλείεται στη συγκεκριμένη ημερομηνία να ανοίξουν:

κομμωτήρια

βιβλιοπωλεία

ανθοπωλεία

και καταστήματα πώλησης παιδικών παιχνιδιών.

Η παράταση του lockdown μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου έχει φέρει το σύστημα στα… όριά του με αποτέλεσμα τα e-shop των δυο καταστημάτων να «πέφτει» διαρκώς.

Την αρχή έκανε το «Jumbo», καθώς στις 18 Νοεμβρίου με ανακοίνωσή του ενημέρωσε του καταναλωτές πως το ηλεκτρονικό κατάστημα θα παραμείνει κλειστό μέχρι τουλάχιστον τις 26 του ίδιου μήνα.

«Αγαπητοί φίλοι του Jumbo, η αγάπη σας μας έβγαλε νοκ άουτ!

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ έως 26 Νοεμβρίου, ώστε να εξυπηρετήσουμε απρόσκοπτα τον μέχρι τώρα τεράστιο όγκο παραγγελιών.

Σας ευχαριστούμε που προτιμάτε τον κόσμο των Jumbo και λυπούμαστε ειλικρινά για την αναστάτωση.

Θα είμαστε σύντομα κοντά σας Η ενέργεια “Ευχοστολίδια ΟΠΑΠ” πραγματοποιείται κανονικά» ανέφερε το σχετικό μήνυμα.

Ωστόσο, λίγα 24ώρα αργότερα η λειτουργεία αποκαταστάθηκε. Όμως οι παραγγελίες άρχισαν να πέφτουν… βροχή!

Αποτέλεσμα; Να βγει ξανά εκτός!

«Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας, ώστε να εξυπηρετήσουμε απρόσκοπτα τον μέχρι τώρα τεράστιο όγκο παραγγελιών», ανέφερε το σχετικό μήνυμα.

Αυτή τη στιγμή το ηλεκτρονικό κατάστημα των Jumbo λειτουργεί κανονικά ωστόσο υπάρχει τεράστια καθυστέρηση στην εκτέλεση των παραγγελιών.

Σε σημείο που ίσως αρκετός κόσμος δεν παραλάβει τις παραγγελίες του μέσα στις γιορτές!

Παρόμοια ήταν και η μοίρα του e-shop της εταιρείας Μουστάκας, καθώς την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε προσωρινό… κλείσιμο!

«Αγαπητοί πελάτες, σας ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας!

Για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις παραγγελίες που ήδη έχουμε λάβει, δεν θα δεχόμαστε νέες για σήμερα.

Σύντομα θα είμαστε κοντά σας» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας.

Και σε αυτή την περίπτωση, το e-shop είναι ανοιχτό μεν αλλά άγνωστο για πόσο δε, μιας και ο όγκος παραγγελιών είναι τεράστιος και κανείς δεν γνωρίζει το πόσο θα αντέξει το σύστημα.

O υφυπουργός Ανάπυτξης, Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε πως στην περίοδο των Χριστουγέννων θα είναι υποχρεωτικό το SMS στο 13033 για να επισκεφτούμε καταστήματα λιανεμπορίου.

Όπως τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση «αυτό θα απαντηθεί την τελευταία εβδομάδα».

Όπως ανέφερε ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει το άνοιγμα της αγοράς από την 1η Δεκέμβρη αρχικά με το λιανεμπόριο και την εστίαση.

Συνεπώς, αν κριθεί αναγκαίο είναι πιθανό τα ψώνια για τα Χριστούγεννα να γίνουν κατόπιν SMS στο 13033.

Για τον λόγο αυτό ενδεχομένως έχουν νέες προσθήκες κωδικών στο 13033 για να υπάρχει «φρένο» σε όσους έχουν σκοπό να ξεχυθούν στα μαγαζιά για ψώνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πακέτα δόσεων θα επαναλειτουργήσουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς ανά τρεις ημέρες θα προστίθενται και νέες δραστηριότητες στη λίστα επαναφοράς στην κανονικότητα.

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν αποκλείεται να ανοίξουν τα κομμωτήρια στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ αναμένεται να επαναλειτουργήσουν βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και καταστήματα πώλησης παιχνιδιών, μικρά και μεγάλα.

Παραμονές των γιορτών θα ανοίξουν κατά πληροφορίες και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα (malls), αν και ο τρόπος επιστροφής της αγοράς στους καθημερινούς ρυθμούς εγείρει διαφορετικές αντιδράσεις.

Οι κωδικοί:

1. Αποστολή SMS

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00

Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00

Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00

Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00 Κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind).

Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης.

Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr

2. Συμπλήρωση Εντύπου

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)

Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (DOCX)

3. Χειρόγραφη Βεβαίωση

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

Όνομα/Επίθετο

Διεύθυνση Κατοικίας

Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού

Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή.

Πηγή: xristika.gr