Σχολεία: Αλαλούμ... τρελό με τις βαθμολογίες των μαθητών για τρίμηνα και τετράμηνα

Σχολεία: Αλαλούμ... τρελό με τις βαθμολογίες των μαθητών για τρίμηνα και τετράμηνα

Σχολεία: Παραμένουν κλειστές οι σχολικές μονάδες και πλέον το μεγάλο αλαλούμ επικρατεί γύρω απ' τον τρόπο βαθμολόγησης των μαθητών!

Για μια ακόμη φορά το απόλυτο αλαλούμ στην Παιδεία καθώς κανένας δεν γνωρίζει πως θα βαθμολογηθούν οι μαθητές αλλά και πότε θα πάρουν βαθμούς!

Το υπουργείο Παιδείας την περασμένη εβδομάδα έδωσε εντολή να εφαρμοστεί η νομοθεσία που ίσχυε και προ καραντίνας, δηλαδή γραπτά τεστ και διαγωνίσματα για τη βαθμολογία των μαθητών, προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένες μεθόδους για να αποφευχθούν πιθανές αντιγραφές.

Πολλοί εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι υπάρχει ηθικό ζήτημα αλλά και πρόβλημα αξιοπιστίας στην αξιολόγηση των μαθητών με τη μέθοδο που προτείνει το υπουργείο Παιδείας, με δεδομένα τα προβλήματα σύνδεσης των τηλετάξεων που μπορεί να παρατηρήθηκαν σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί νέοι αναγκάζονται να παρακολουθούν μαθήματα όπως η Φυσική που απαιτεί πράξεις και μεγάλη συγκέντρωση μέσω της οθόνης κινητών τηλεφώνων.

Επιπλέον, εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την προτροπή να χρησιμοποιήσουν πλατφόρμες όπως οι ηλεκτρονικές τάξεις του e-class οι οποίες είναι προαιρετικές και όχι υποχρεωτικές στην χρήση τους.

Πάντως οι εκπαιδευτικοί γυμνασίων και λυκείων πρέπει να καταθέσουν τις βαθμολογίες τους μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Η λύση που επιλέγουν οι εκπαιδευτικοί είναι να κάνουν χρήση της διάταξης του νόμου που ορίζει ότι μπορούν να μην αξιολογήσουν ακόμα τους μαθητές τους, καθώς η αξιολόγηση του πρώτοι τετραμήνου είναι απλά διαμορφωτική.

Έτσι, σκέφτονται να βάλουν τους βαθμούς τους στο δεύτερο τετράμηνο της χρονιάς, ελπίζοντας σε μία σταδιακή αποκατάσταση της καθημερινότητας στα σχολεία.

Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται καθώς τα σχολεία θα ανοίξουν (;) από τις 7 Ιανουαρίου του 2021 ωστόσο σε λίγες ημέρες θα κλείσουν οι… οθόνες για τους μαθητές!

Το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε την ημερομηνία κατά την οποία θα σταματήσουν τα μαθήματα στα σχολεία (με τηλεκπαίδευση) για τα Χριστούγεννα.

Σε ενημέρωση που εξέδωσε, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει αρχικά ότι «παρατείνεται η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων έως την 7η Ιανουαρίου 2021» και επισημαίνει ότι οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020.

«Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση (σ.σ. τηλεκπαίδευση) συνεχίζεται στα σχολεία μας από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020» ανέφερε καταλήγοντας το υπ. Παιδείας.

Πηγή: www.xristika.gr

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Φοβερό: Πώς μπορείς να μαντέψεις την ηλικία κάποιου σε ένα λεπτό! (video)

Καιρός Χριστουγέννων: «Κλείδωσε» και από την ΕΜΥ η αλλαγή από τις 26 Δεκεμβρίου

Καιρός Χριστουγέννων: Τεράστια επιτυχία Αρναούτογλου από τις 30 Νοεμβρίου...