Απαγόρευση κυκλοφορίας - Βεβαίωση μετακίνησης: Πριν βγείτε από το σπίτι δείτε αν έχετε σωστό έγγραφο

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Βεβαίωση μετακίνησης: Πριν βγείτε από το σπίτι δείτε αν έχετε σωστό έγγραφο

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέα βεβαίωση μετακίνησης χρειάζονται από σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι

Νέο έντυπο θα χρειαστούν από σήμερα, 9 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους.

Η βεβαίωση μετακίνησης εργαζόμενου εκδίδεται ηλεκτρονικά από τον ιστότοπο https://eservices.yeka.gr/ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και από τον ιστότοπο forma.gov.gr, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης-αίτησης του εργοδότη, η οποία χορηγείται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που παρέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία την εργασία τους στην επιχείρηση-εργοδότη.

Η βεβαίωση μετακίνησης που θα ισχύει από σήμερα μπορεί να έχει ισχύ έως και 14 ημέρες.

Οι κλειστές επιχειρήσεις με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει ΚΑΔ, μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.

Έντυπο μετακίνησης για ελεύθερους επαγγελματίες

Με έντυπο μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» ή από τον ιστότοπο forma.gov.gr μπορούν επίσης να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες. Οφείλουν να φέρουν μαζί με εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση. Ειδικώς οι επιστήμονες – αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να επιδεικνύουν την επαγγελματική ταυτότητα του συλλόγου τους.

Επίσης, με νέο έντυπο μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» μπορούν επίσης να μετακινούνται τα μέλη οργάνου διοίκησης, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης της επιχείρησης που μετέχουν.

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest