Απαγόρευση κυκλοφορίας - Το SMS για... χαρταετό: Τι στέλνουμε στο 13033

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Το SMS για... χαρταετό: Τι στέλνουμε στο 13033

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πολύ διαφορετική θα είναι φέτος η Καθαρά Δευτέρα λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Παρ΄ όλα αυτά οι πολίτες θα έχουν αύριο την ευκαιρία, καιρού επιτρέποντος, να πετάξουν χαρταετό.

Όπως ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, την Παρασκευή (12/03) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας δεν θα διαφέρει όσον αφορά στα μέτρα σε σχέση με τις άλλες ημέρες, ενώ επιτρέπεται το πέταγμα του χαρταετού με περιορισμούς στις μετακινήσεις και με την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Συγκεκριμένα, υπενθύμισε ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις με τους κωδικούς «2» και «3» μόνο εντός του δήμου διαμονής των πολιτών ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία τους.

Όσον αφορά στον κωδικό μετακίνησης που θα πρέπει να αποστείλει κάποιος στο 13033 για το πέταγμα χαρταετού, αυτός είναι ο αριθμός 6.

Και μπορεί για τον συγκεκριμένο κωδικό να μην υπάρχει χιλιομετρικό όριο για όσους κινούνται με τα πόδια ή με ποδήλατο, ωστόσο όσοι βγουν για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού θα πρέπει να το κάνουν εντός των ορίων του δήμου διαμονής τους ή σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων.

Τα μέτρα που θα ισχύουν την Καθαρά Δευτέρα

Από εκεί και πέρα δεν αλλάζει το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία τις καθημερινές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00, ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 19:00 ως τις 05:00.

Το τελευταίο ωράριο ισχύει και τις καθημερινές για όλες τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο».

Μετακίνηση εκτός νομού

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για μετακινήσεις από τη μια περιφερειακή ενότητα στην άλλη την Καθαρά Δευτέρα.

Ισχύουν μόνο οι κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις για τους παρακάτω λόγους:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφθούν, με απαραίτητη την επίδειξη Ε1 και Ε9 σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

Επίσης:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest