Απαγόρευση κυκλοφορίας - Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Πότε θα πέφτουν 300άρια

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Πότε θα πέφτουν 300άρια

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Από σήμερα χαλαρώνουν τα μέτρα και οι πολίτες θα έχουν μερικές ελευθερίες... παραπάνω, αλλά τα 300άρια πάντα καραδοκούν.

Oι διαδημοτικές μετακινήσεις για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο με την αποστολή sms στο 13033 με κωδικό «6», επιτρέπονται από το Σάββατο 3 Απριλίου 2021, καθώς, μέχρι πρότινος, δεν επιτρεπόταν οι πολίτες να αλλάξουν δήμο για να αθληθούν.

Από το Σάββατο, θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός δήμου κατοικίας για άσκηση με χρήση οχήματος. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες μόνο τα Σαββατοκύριακα. Η κυβέρνηση στις πρόσφατες ανακοινώσεις έκανε λόγο για «πιλοτική» εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης αυτό το διήμερο.

Συγκεκριμένα, με αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 θα επιτρέπεται η μετακίνηση με όχημα εκτός δήμου για προσωπική άσκηση σε υπαίθριο χώρο. Αυτό θα επιτρέπεται σε ομάδες έως τριών ανθρώπων, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας.

Υπενθυμίζεται ότι τις καθημερινές οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται ήδη για μετάβαση σε κομμωτήριο ή κέντρο περιποίησης νυχιών, ενώ αυτό θα ισχύει και για τα καταστήματα που ανεβάζουν ρολά τη Δευτέρα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Περιορισμός για τα σούπερ μάρκετ

Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές θα μπορούν να επισκέπτονται καταστήματα εκτός του δήμου κατοικίας τους για να κάνουν αγορές- έχοντας κλείσει ραντεβού και αφού στείλουν SMS στο 13032. Όμως, εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός της απόστασης 2 χιλιομέτρων από την κατοικία σε ό,τι αφορά τη μετάβαση σε σούπερ μάρκετ ή άλλο κατάστημα τροφίμων. Επίσης, για αυτές τις αγορές οι πολίτες θα συνεχίσουν να στέλνουν SMS με τον κωδικό 2 στο 13033.

Αν οι πολίτες δεν πειθαρχούν στα μέτρα τα 300άρια θα πέφτουν... βροχή.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest