Ανοιχτά Καταστήματα - Jumbo, IKEA, Πλαίσιο, Zara: Πώς θα κάνετε αγορές - Πόσο χρόνο έχετε;

Ανοιχτά Καταστήματα - Jumbo, IKEA, Πλαίσιο, Zara: Πώς θα κάνετε αγορές - Πόσο χρόνο έχετε;

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πόση ώρα έχουμε στη διάθεσή μας για να ψωνίσουμε σε Jumbo, Public, Γερμανός IKEA, Zara κι άλλες γνωστές αλυσίδες; 

Τα μαγαζιά άνοιξαν χθες, αλλά το shopping therapy γίνεται με δυσκολίες, κόφτες και sms.

Οι επιχειρήσεις βάζουν χρονικό περιορισμό μέχρι και 30 λεπτά για ψώνια με click in shop, μιας και οι καταναλωτές έχουν συνολικά 3 ώρες στη διάθεσή τους για το λιανεμπόριο με SMS στο 13032.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τι ισχύει για τις μεγάλες επιχειρήσεις:

Jumbo

Μέγιστος χρόνος παραμονής στο Jumbo είναι τα 30 λεπτά. Έτσι, αν έχετε κλείσει ραντεβού για click in shop, για παράδειγμα στις 15:00, έχετε χρόνο μέχρι τις 15:30.

«Το ραντεβού ισχύει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μόνο για 1 άτομο. Λόγω του περιορισμού των 20 ατόμων, τα ραντεβού εντός του καταστήματος ΔΕΝ μπορούν να ξεπερνούν τα 30 λεπτά. Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα των Σπάτων ,του Αμαρουσίου στο Avenue, στο Ίλιον στο Escape center, Θεσσαλονίκης και Πάτρας. Ευχαριστούμε πολύ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Jumbo.

IKEA, Leroy Merlin, Jysk

Μεγαλύτερο χρονικό περιορισμό έχουν η Leroy Merlin και το Jysk με 45 λεπτά, ενώ για το ΙΚΕΑ θα έχετε μόλις 30 λεπτά όπως προκύπτει από τη διαθεσιμότητα των ραντεβού στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

«Από 5/4 μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας με Click Away στα καταστήματα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, Κηφισός & Λάρισα, (ΙΚΕΑ Ιωάννινα από 6/4) & στα Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ Καλαμάτα, Ρόδος, Χανιά και Ηράκλειο και με Click Inside στο κατάστημα ΙΚΕΑ Πειραιάς & σε όλα τα Κέντρα Παραγγελιών & Παραλαβών (εκτός IKEA Πάτρα). Το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη & το Κέντρο Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ Πάτρα παραμένουν προσωρινά κλειστά», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το IKEA.

Zara, Pull & Bear και όλη η Inditex

Όλα τα καταστήματα του ομίλου Inditex, δηλαδή Zara, Bershka, Massimo Dutti κ.λπ., έχουν βάλει χρονικό περιορισμό στα 30 λεπτά.

Γερμανός, Public, Media Markt, Κωτσόβολος, Πλαίσιο

Τριάντα λεπτά χρονικό περιορισμό έχουν βάλει και οι τρεις μεγάλες αλυσίδες λιανικής με προϊόντα τεχνολογίας, Πλαίσιο, Public, Media Markt και Κωτσόβολος.

Τι λέει το ΦΕΚ για το SMS στο 13032

Υπενθυμίζεται πως κάνουμε τα ψώνια μας με το SMS στο 13032. Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, που δημοσιεύθηκε χθες, «για την προμήθεια αγαθών μέσω της διαδικασίας προαγοράς/προεπιλογής με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά/παραλαβή εκτός καταστήματος (click away) ή μέσω καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (click inside) [...] επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο μία (1) φορά εντός ενός εικοσιτετράωρου με σκοπό την επίσκεψη καταστημάτων λιανικού εμπορίου.

Ως εικοσιτετράωρο λογίζεται το χρονικό διάστημα από τις 00.00 μέχρι τις 23.59 κάθε ημέρας.

Για τη μετακίνηση με σκοπό την επίσκεψη καταστημάτων λιανικού εμπορίου του προηγούμενου εδαφίου, κάθε άτομο αποστέλλει κενό μήνυμα (SMS) μέσω του κινητού του τηλεφώνου με αποδέκτη τον πενταψήφιο κωδικό αριθμό 13032.

Στη συνέχεια λαμβάνει γραπτό απαντητικό μήνυμα που επιβεβαιώνει τη δυνατότητα μετακίνησης για διάστημα τριών ωρών από τη λήψη του απαντητικού μηνύματος, εφόσον το άτομο που αποστέλλει το μήνυμα δεν έχει ήδη μετακινηθεί για τον ίδιο λόγο εντός του ίδιου εικοσιτετράωρου.

Κατά τη μετακίνησή του κάθε άτομο οφείλει να φέρει μαζί του υποχρεωτικά την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο και να είναι σε θέση να επιδεικνύει το απαντητικό μήνυμα, με το οποίο επιβεβαιώνεται η δυνατότητα μετακίνησης, στο κινητό τηλέφωνό του.

Για τον σκοπό της τήρησης της δυνατότητας μετακίνησης μόνο μία φορά την ημέρα και προς διασφάλιση της προστασίας προσωπικών δεδομένων τα στοιχεία του μηνύματος τηρούνται μόνο μέχρι τη λήξη του εικοσιτετράωρου στο οποίο αφορά το μήνυμα.

Για την προμήθεια αγαθών μέσω της διαδικασίας προαγοράς/προεπιλογής με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εκτός καταστήματος (click away) ή μέσω καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εντός καταστήματος (click inside), ο πολίτης υποχρεούται να φέρει επιπρόσθετα ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο ή σχετικό τηλεπικοινωνιακό μήνυμα ή το αποδεικτικό της ψηφιακής πλατφόρμας e-Καταναλωτής της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή».

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest