Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά 2021 - Θα είμαστε ελεύθεροι;

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά 2021 - Θα είμαστε ελεύθεροι;

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Γρίφος παραμένει το πώς θα γίνει ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς λόγω των αυστηρών περιορισμών κατά του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε για την Τρίτη 4 Μαΐου, καθώς φέτος έπεφτε το Μεγάλο Σάββατο.

Η απόφαση έγινε γνωστή από το Υπουργείο Εργασίας μετά και τη σχετική ανακοίνωση που είχε κάνει η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), με την οποία ανακοινωνόταν η απόφαση για προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την ίδια μέρα, Τρίτη 4 Μαΐου.«Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά προβλήματα της πανδημίας, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το οκτάωρο, κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα» τονίστηκε στο κάλεσμα που σημείωνε, επίσης, πως «η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία».

Και μπορεί το πεδίο σχετικά με την ημέρα εορτασμού να είναι ξεκάθαρο, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο όσον αφορά στο πώς μπορούν να μετακινούνται οι πολίτες εκείνο το διάστημα.

Η Πρωτομαγιά φέτος πέφτει στις ημέρες του Πάσχα, άρα όποια απόφαση για τη θρησκευτική εορτή θα συμπαρασύρει και αυτή.

Οι πληροφορίες που γίνονται γνωστές αναφέρουν πως μπορεί να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού εκείνες τις ημέρες, αλλά για συγκεκριμένους πολίτες.

Η έξοδος από τις πόλεις θα μπορούσε να γίνει, σύμφωνα με την κυβέρνηση, με αναχώρηση κατόπιν αρνητικού μοριακού τεστ από 48 έως 72 ώρες πριν το ταξίδι και την επιστροφή με υποχρεωτικό self test.