Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν σήμερα, Μεγάλο Σάββατο

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν σήμερα, Μεγάλο Σάββατο

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας σήμερα, Σάββατο (01/05) των σούπερ μάρκετ

Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν και σήμερα Μεγάλο Σάββατο τα σούπερ μάρκετ προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τα απαραίτητα ψώνια ενόψει της Κυριακής του Πάσχα.

Τα σούπερ μάρκετ έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν σήμερα, Μεγάλο Σάββατο από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα.

Κλειστά θα μείνουν τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή 2 Μαΐου, τη Δευτέρα 3 Μαΐου και την Τρίτη 4 Μαΐου λόγω μεταφοράς της Πρωτομαγιάς.

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων

Σε ισχύ εορταστικό ωράριο και για τα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν με click away και click inside.

  • Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου: 07:00 – 18:00
  • Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου: Κλειστά
  • Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου: Κλειστά
  • Τρίτη 4 Μαΐου: Κλειστά

Το υπόλοιπο λιανεμπόριο, σήμερα Μεγάλο Σάββατο, θα μπορεί να λειτουργήσει, προαιρετικά από τις 07.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα.

Τα μέτρα για τις εκκλησίες το Πάσχα

Κατά τη διάρκεια τη ενημέρωσης της Μεγάλης Τετάρτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, έκανε νέα ειδική αναφορά στα μέτρα που θα ισχύουν στις εκκλησίες το Πάσχα. Συγκεκριμένα ο Νικος Χαρδαλιάς σημείωσε:

  • Και για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών. Ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών, η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.
  • Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.
  • Για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.
  • Την Κυριακή του Πάσχα -και μόνο- υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6. Ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού self test σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.
  • Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest