Πανελλήνιες 2021 - Αποτελέσματα: Αναρτήθηκαν οι βαθμοί - Πώς θα δείτε τις βαθμολογίες σας

Πανελλήνιες 2021 - Αποτελέσματα: Αναρτήθηκαν οι βαθμοί - Πώς θα δείτε τις βαθμολογίες σας

Πανελλήνιες 2021 - Αποτελέσματα: Αγωνία τέλος κατά το ήμισυ για τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2021, καθώς εκδόθηκαν οι βαθμολογίες των γραπτών τους.

Στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας αναρτήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις φετινές πανελλήνιες.

Οι βαθμολογίες είναι διαθέσιμες και στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας ενώ για πρώτη φορά φέτος οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν και μέσω SMS για τη βαθμολογία τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα Λύκεια περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας «φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.»

Όσον αφορά τα αποτελέσματα στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων 2021, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικά για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, θα μπορούν να ζητήσουν να τους αποδοθεί στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ που άνοιξαν τις πύλες τους για τις βαθμολογίες.

Σημειώνεται, ότι ο συνολικός αριθμός εισακτέων, σύμφωνα με το υπουργείο, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415 ενώ οι υποψήφιοι ήταν περισσότεροι από 100.000.