Βάσεις 2021 - Στρατηγάκης: Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα και τις σχολές (Πίνακες)

Βάσεις 2021 - Στρατηγάκης: Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα και τις σχολές (Πίνακες)

Βάσεις 2021: Η αγωνία κορυφώνεται καθώς αναμένεται η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τις Βάσεις 2021 και την εισαγωγή των υποψηφίων των Πανελλαδικών στις σχολές.

Τα αποτελέσματα για τις Βάσεις εισαγωγής αναμένονται εντός της εβδομάδας με πιθανότερη ημερομηνία έκδοσης των αποτελεσμάτων, την 25η ή την 27η Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα πρέπει να αναμένεται μεγάλη άνοδος που μπορεί να προσεγγίσει έως και τα 600 μόρια στις περιζήτητες σχολές.

Από την άλλη, η εφαρμογή φέτος του συστήματος Ελάχισης Βάσης Εισαγωγής, αναμένεται να αφήσει εκτός πανεπιστημιακών σχολών έως και 20.000 υποψηφίους με μονοψήφιες βαθμολογίες, οι οποίοι με το προηγούμενο σύστημα θα έπαιρναν κανονικά μια θέση στα πανεπιστήμια της χώρας.

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο η μάχη των αρίστων θα δοθεί για μια θέση στην Ιατρική Αθηνών που και φέτος αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο ως προς τη βάση εισαγωγής, κοντά στα 600 μόρια, χωρίς ωστόσο να σπάει το φράγμα των 19.000 μορίων σε κανένα τμήμα της πανελλαδικά.

Ψηλά θα κινηθεί ο... πήχης εισαγωγής και στα Πολυτεχνεία, αλλά και στα τμήματα της Νομικής με άνοδο στις βάσεις από 100 έως και 500 μόρια, χωρίς να αποκλείονται και εκπλήξεις μεγαλύτερης ανόδου, κυρίως σε τμήματα του ΕΜΠ.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο εκπαιδευτικός αναλυτικής - μαθηματικός, Στράτος Στρατηγάκης και έδωσε τις δικές του εκτιμήσεις για το πώς θα κινηθούν φέτος οι Βάσεις 2021 εισαγωγής στα πανεπιστήμια της χώρας.

Δείτε όσα ενδιαφέροντα είπε:

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest