Προσοχή! Ετσι θα ταΐσετε σωστά τις μέλισσες χωρίς να τις δηλητηριάσετε

Προσοχή! Ετσι θα ταΐσετε σωστά τις μέλισσες χωρίς να τις δηλητηριάσετε

Χρήσιμες συμβουλές από έναν μελισσοκόμο για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τις μέλισσες, κυρίως στις περιοχές που κάηκε το φυσικό τους περιβάλλον, να επιβιώσουν, χωρίς να τις δηλητηριάσουμε...

Ο Κωνσταντίνος Κάππας, ως μελισσοκόμος προχώρησε σε μια ανάρτηση μέσω της σελίδας του στο Facebook, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές για το πώς μπορούμε πραγματικά να βοηθήσουμε τις μέλισσες που έχουν χάσει το φυσικό τους περιβάλλον από τις καταστροφικές πυρκαγιές, χωρίς φυσικά να τις δηλητηριάσουμε.

Διαβάστε με προσοχή όσα γράφει:

«Επειδή έχω βαρεθει να βλέπω τέτοιου είδους ποστ και επειδή είμαι μελισσοκόμος έχω να πω τα εξής. Η μέλισσα για να ζήσει και να αναπαραχθεί δεν χρειάζεται μόνο τροφή, αλλά και γύρη.

Αν όντως λοιπόν θέλετε να βοηθήσετε τις μελισσουλες μας, οι μεν μελισσοκόμοι των οποίων τα μελίσσια σώθηκαν πρέπει αναγκαστικά να μεταφέρουν τα μελίσσια τους από τα καμμένα σε περιοχές που ακόμη η φύση δεν έχει καταστραφεί, οι δε υπόλοιποι φυτεψτε λουλούδια και άλλα μελισσοκομικά φυτά στους κήπους και τα μπαλκόνια σας.

Όσο για τροφή αν όντως νοιάζεστε ανακατέψετε νερό και ζάχαρη 1 προς 1 μέχρι η ζάχαρη να λιώσει καλά και βάλτε το σιρόπι σε μικρά πιατακια. Τοποθετήστε ξυλαράκια ώστε να μην πνίγονται. Την επόμενη μέρα ότι έχει μείνει το πετάτε γιατί θα ξυνίσει και θα δηλητηριαστούν οι μελισσούλες.

Επειδή η φιλοζωία έχει άνθιση στις μέρες μας και έχει γίνει της μόδας δεν σημαίνει ότι τα ισοπεδώνουμε όλα. Μπορεί να μου πει κάποιος, να, έβαλα μήλο και ήρθαν οι μελισσούλες.

Αν βάλετε μαρμελάδα του Σαράντη πάλι θα πάνε αλλά θα πεθάνουν. Οι μέλισσες δεν είναι αδέσποτα γατάκια να τους βάζετε νεράκι και τροφή σε μπολάκια για να τραφούν και να επιβιώσουν.

Με αυτούς τους τρόπους το πιο πιθανό είναι να τις δηλητηριάσετε και σίγουρα καμία ουσιαστική βοήθεια δεν θα προσφέρετε.
Παρακαλώ διαδωστε».

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest