Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει για τους μη εμβολιασμένους από το Σάββατο

Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει για τους μη εμβολιασμένους από το Σάββατο

Πώς θα κάνουν τα ψώνια τους οι ανεμβολίαστοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία από το Σάββατο που θα είναι σε ισχύ τα νέα μέτρα.

Νέες παρεμβάσεις για την ανακοπή της αυξητικής πορείας των κρουσμάτων κορονοϊού και κατά συνέπεια της πίεσης του ΕΣΥ ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, με τα νέα μέτρα να στοχεύουν κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Από το ερχόμενο Σάββατο (06/11) η κυβέρνηση «σκληραίνει» τα μέτρα, με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού να υποχρεώνονται να κάνουν τεστ (μοριακό ή rapid) για μπουν σε καταστήματα, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες, όπως και στην εργασία τους, όπου τα απαιτούμενα τεστ αυξάνονται σε δυο την εβδομάδα, από ένα που ήταν ως τώρα.

Ωστόσο, δεν θα ισχύει το ίδιο για τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, όπου εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα εισέρχονται κανονικά χωρίς την επίδειξη τεστ από εργαστήριο.

Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο:

  • Υποχρεωτικά δύο εργαστηριακά τεστ (PCR ή rapid τεστ) την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους τόσο σε δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα, με δικό τους κόστος.
  • Αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια (δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες). Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.