Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ - Τι αναμένεται από σήμερα, Σάββατο

Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ - Τι αναμένεται από σήμερα, Σάββατο

Νέα μέτρα θα εφαρμοστούν στα σούπερ μάρκετ από σήμερα, Σάββατο (13/11), όπως όλα δείχνουν.

Νέα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ φαίνεται πως θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου. Πηγές από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, που επικαλείται το STAR, αναφέρουν πως από σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου, εφαρμόζεται το «παλιό» καθεστώς με «κόφτη» στα άτομα. Η αναλογία θα είναι ένα άτομο ανά εννέα τετραγωνικά μέτρα, ενώ στον «αέρα» είναι και οι αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε στο ΟΡΕΝ πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο για rapid test στους ανεμβολίαστους πολίτες, ωστόσο υπάρχουν βασικά προβλήματα όπως:

  • Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πρόσβαση των μη εμβολιασμένων σε βασικά αγαθά.
  • Συνωστισμός έξω από τα σούπερ μάρκετ ειδικά τις ώρες αιχμής.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο και για λόγους υγειονομικής ασφάλειας εκείνων που δεν θέλουν εμβόλιο ή τεστ, άρα δεν μπορούμε εύκολα να τους στερήσουμε την πρόσβαση στα αγαθά και για λόγους πρακτικούς που θα δημιουργήσουν πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην είσοδο των σούπερ μάρκετ με πάρα πολύ κόσμο» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης στο STAR.
«Άρα αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να αλλάξει η πρότασή μας. Ακούω όμως τις ενστάσεις του εμπορικού κόσμου και παρακολουθούμε αυτήν την υπόθεση όσο πιο στενά γίνεται και θα δούμε στο μέλλον αν χρειαστεί να αλλάξουμε την απόφασή μας» έσπευσε να συμπληρώσει.