Χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα: Κλειδώνουν οι αποφάσεις για επίδομα έως 900 ευρώ

Χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα: Κλειδώνουν οι αποφάσεις για επίδομα έως 900 ευρώ

Ολα δείχνουν πως το χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα θα αποτελέσει γεγονός, αφού στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας τις μέρες των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σχεδόν 270.000 οικογένειες θα δουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση να τους... χτυπά την πόρτα, με το ποσό να φτάνει ακόμα και τα 900 ευρώ.

Τα ευάλωτα νοικοκυριά και οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα είναι αυτοί που θα συμπεριληφθούν στην έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση. Δεδομένο θεωρείται ήδη πως η όποια απόφαση για έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα αφορά στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) για τα ευάλωτα νοικοκυριά, ουσιαστικά το διπλασιασμό αυτής, την οποία είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.

Ερωτηματικό παραμένει το αν μαζί με τους χαμηλοσυνταξιούχους θα συμπεριληφθεί στην απόφαση για την έκτακτη ενίσχυση και το γκρουπ των υγειονομικών, προκειμένου η κυβέρνηση να τους ενισχύσει με κάποιο τρόπο για το γεγονός ότι και πάλι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στο 4ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Το ανώτατο όριο του ποσού για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξάρτητα από τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Υπολογίζεται σύμφωνα με όσα σήμερα ισχύουν ως εξής:

• 200 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό

• Προσαύξηση 100 ευρώ για ένα ενήλικο μέλος

• Προσαύξηση 50 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί

Το ποσό, που θα δοθεί ως έκτακτη ενίσχυση τα Χριστούγεννα, θα υπολογιστεί με βάση το ποσό, που δικαιούται το κάθε νοικοκυριό.

Έτσι, αν κάποιος παίρνει Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα 200 ευρώ, τον Δεκέμβριο θα πάρει 400 ευρώ. Αν παίρνει 500 ευρώ, τον Δεκέμβριο θα λάβει 1.000 ευρώ.