ΟΠΕΚΕΠΕ: Η μεγάλη πληρωμή - Η ημερομηνία που πληρώνεστε

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η μεγάλη πληρωμή - Η ημερομηνία που πληρώνεστε

Η πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ δρομολογείται, τα ποσά των δικαιούχων φαίνονται ήδη στο σύστημα και αναμένεται η έναρξη καταβολής το απόγευμα της Τετάρτης 22 Δεκεµβρίου 

Την πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ περιμένει ο αγροτικός κόσµος, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τελικά την Τετάρτη 22 ∆εκεµβρίου µε την αποστολή της λίστας πληρωµής στις τράπεζες και τις πρώτες αναλήψεις από τα ΑΤΜ κάποιες ώρες µετά ή και Πέμπτη.

Από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ, η µόνη αναφορά επί των πληρωµών ήταν η δήλωση Μελά στο βουλευτή Μαγνησίας της Ν∆ Αθανάσιο Λιούπη, µε τον δεύτερο να προχωρά σε ανάρτηση στο facebook στην οποία ο πρόεδρος του Οργανισµού Πληρωµών αναφέρει ότι «πριν τα Χριστούγεννα και ειδικότερα 21-22 ∆εκεµβρίου θα γίνει η αποπληρωµή των οικονοµικών ενισχύσεων των παραγωγών».

Σύμφωνα με το agronews.gr...

Το ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών επί του θέματος λέει ότι οι καταστάσεις με τα ποσά των δικαιούχων φαίνονται ήδη στο σύστημα, ωστόσο, οι δυσκολίες με την πληρωμή ενός πολύ μεγάλου αριθμού αγροτών που υπερβαίνουν τις 30.000 άτομα, συνεχίζουν να υφίστανται. Στις συνήθεις δυσκολίες που πηγάζουν από την απαρχαιωμένη ηλεκτρονική βάση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το σαθρό σύστημα υποδοχής και επεξεργασίας των δηλώσεων ΟΣΔΕ, έχουν προστεθεί αυτή τη φορά οι δυσκολίες ταυτοποίησης ενός μεγάλου αριθμού αγροτεμαχίων με τους κωδικούς ΑΤΑΚ (Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου) και τα στοιχεία του TAXIS (δηλώσεις E9).

Τρίτη ή Τετάρτη µετά τα Χριστούγεννα η εξισωτική αποζηµίωση

Όσον αφορά τώρα στην εξισωτική αποζηµίωση, οι τελευταίες πληροφορίες τοποθετούν την εν λόγω πίστωση τις πρώτες εργάσιµες ηµέρες µετά τα Χριστούγεννα, δηλαδή Τρίτη 28 µε Τετάρτη 29 ∆εκεµβρίου, µε ποσό αυξηµένο στα 272 εκατ. ευρώ.

Το ποσό των 30.973.018,61 ευρώ πλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τις 3 έως και τις 16 Δεκεμβρίου 2021 σε 2.440 δικαιούχους.

Το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών αφορά ανειλημμένες υποχρεώσεις προς τους νέους αγρότες. Οι υπόλοιπες πληρωμές αφορούν επενδυτικά προγράμματα του ΠΑΑ, ομάδες Leader, οργανώσεις παραγωγών, γενετικοί πόροι, δασώσεις, επιχειρησιακά προγράμματα φρούτων κ.ά.