Συντάξεις Ιανουαρίου: Προσοχή! Πότε πληρώνονται

Συντάξεις Ιανουαρίου: Προσοχή! Πότε πληρώνονται

Βωρίτερα -λόγω εορτών - πληρώνονται οι συντάξεις Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ.

Οι πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα ξεκινήσουν σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2022 στους συνταξιούχους που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.

Τα ποσά των συντάξεων Ιανουαρίου για αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες θα ξεκινήσουν να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς την ερχόμενη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου το πρωί.

Έτσι οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ θα δουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς όχι σήμερα αλλά την Δευτέρα, από το απόγευμα και μετά. Αυτό σημαίνει πως οι συντάξεις θα είναι διαθέσιμες από την Δευτέρα στα ΑΤΜ των τραπεζών.

Αντίστοιχα :

Στις 21 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ, «η πληρωμή των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2022 συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ και πληρώνονται την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά κατά την συγκεκριμένη ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από τον Φορέα και όχι νωρίτερα, όπως ακριβώς είχε ορισθεί στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 7/12/2021».