ΟΠΕΚΕΠΕ: Καλά νέα! Εναρξη πληρωμών από σήμερα για 600 χιλιάδες παραγωγούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Καλά νέα! Εναρξη πληρωμών από σήμερα για 600 χιλιάδες παραγωγούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα καλά νέα της ημέρας... Από σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσουν να βλέπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι 600.000 δικαιούχοι παραγωγοί, τα χρήματα για την ενιαία ενίσχυση του 2021.

Οπως και στην προηγούμενη πληρωμή, έτσι και σε αυτή η διαδικασία θα είναι ίδια, με τρεις πιστώσεις και σταδιακή εμφάνιση των χρημάτων στους δικαιούχους λογαριασμούς, με την Τράπεζα Πειραιώς να ξεκινά την Τετάρτη και τις υπόλοιπες τράπεζες να ακολουθούν από την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου.

Από το αρμόδιο υπουργείο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πιστωθούν και τα χρήματα για την κατανομή εθνικού αποθέματος στους δικαιούχους, με τους νέους παραγωγούς να πληρώνονται 18 ευρώ ανά στρέμμα για βοσκοτόπια, 33 ευρώ το στρέμμα για δενδρώδεις καλλιέργειες και 23 ευρώ το στρέμμα για αροτραία.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως και πάλι θα προκύψουν τεχνικής φύσεως προβλήματα στη διαδικασία των πληρωμών, τα οποία δεν θα έχουν ωστόσο το μέγεθος των προβλημάτων από προηγούμενες διαδικασίες.

Τρίτη ή Τετάρτη µετά τα Χριστούγεννα η εξισωτική αποζηµίωση

Όσον αφορά τώρα στην εξισωτική αποζηµίωση, οι τελευταίες πληροφορίες τοποθετούν την εν λόγω πίστωση τις πρώτες εργάσιµες ηµέρες µετά τα Χριστούγεννα, δηλαδή Τρίτη 28 µε Τετάρτη 29 ∆εκεµβρίου, µε ποσό αυξηµένο στα 272 εκατ. ευρώ.

Το ποσό των 30.973.018,61 ευρώ πλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τις 3 έως και τις 16 Δεκεμβρίου 2021 σε 2.440 δικαιούχους.

Το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών αφορά ανειλημμένες υποχρεώσεις προς τους νέους αγρότες. Οι υπόλοιπες πληρωμές αφορούν επενδυτικά προγράμματα του ΠΑΑ, ομάδες Leader, οργανώσεις παραγωγών, γενετικοί πόροι, δασώσεις, επιχειρησιακά προγράμματα φρούτων κ.ά.