Αττική Οδός: Τι συμβαίνει με τα e-PASS - Γιατί είναι τυχεροί όσοι τα έχουν;

Αττική Οδός: Τι συμβαίνει με τα e-PASS - Γιατί είναι τυχεροί όσοι τα έχουν;

Έλλειψη έχουν τα e-PASS της Αττικής Οδού.

Χωρίς ηλεκτρονικό πομποδέκτη, αλλά με την έκπτωση «περασμένη» σε ηλεκτρονική κάρτα θα πραγματοποιούν τις διελεύσεις τους από την Αττική Οδό οι νέοι περιστασιακοί χρήστες, καθώς ο παραχωρησιούχος ...ξέμεινε από πομποδέκτες για τα διόδια εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε παγκόσμιο επίπεδο σε μικροπεξεργαστές (microchips).

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αττική Οδός θα εξακολουθήσει να διανέμει κανονικά τους ηλεκτρονικούς πομποδέκτες σε όλους τους νέους συνδρομητές που εντάσσονται στα προγράμματα που προσφέρουν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις που ξεπερνούν το 30%, ήτοι στα Προγράμματα Bonus, Friendly και Business που εξυπηρετούν τους καθημερινούς και πολύ συχνούς χρήστες, ώστε να απολαμβάνουν πλήρως των σχετικών προνομίων.

Ωστόσο, μέχρι να εξομαλυνθεί η προμήθεια των συσκευών e-PASS, για την εγγραφή στο Πρόγραμμα Express που χρησιμοποιούν οι περιστασιακοί και όχι οι συχνοί χρήστες και στους οποίους παρέχεται εκπτωτική τιμή 2,55€ αντί των 2,80€ (έκπτωση 8,9%) η Αττική Οδός δε θα διαθέτει συσκευές e-PASS αλλά θα παραχωρεί προσωρινά προς άμεση χρήση ειδικές ηλεκτρονικές Κάρτες, η χρήση των οποίων εξασφαλίζει την παροχή της πλήρους έκπτωσης.

Με τις κάρτες αυτές, η διέλευση θα γίνεται μεν από τις λωρίδες με εισπράκτορα, αλλά η φόρτισή τους θα γίνεται ηλεκτρονικά. «Η συναλλαγή είναι ανέπαφη και γίνεται γρήγορα και με πλήρη διασφάλιση των υγειονομικών πρωτοκόλλων» σημειώνει η Αττική Οδός προσθέτοντας πως αιτήματα υφιστάμενων συνδρομητών για αντικατάσταση ηλεκτρονικών πομποδεκτών που χρήζουν αλλαγής, εξυπηρετούνται στο σύνολό τους