Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πώς θα γίνει η αποπληρωμή - Έκπτωση 15%

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πώς θα γίνει η αποπληρωμή - Έκπτωση 15%

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση έως τέλος Μαΐου για την εφάπαξ αποπληρωμή

«Ανάσα» έως το τέλος Μαΐου σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, εφόσον το επιθυμούν, για να αποπληρώσουν εφάπαξ την ενίσχυση που έχουν λάβει μέσω των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, κερδίζοντας επιπλέον έκπτωση 15%.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, πέρα από την αύξηση του αριθμού των δόσεων σε 96 από 60 που ίσχυε έως τώρα, το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει να δοθεί επιπλέον χρόνος δύο μηνών, δηλαδή έως το τέλος Μαΐου, αντί τέλος Μαρτίου που ισχύει σήμερα, σε όσους έλαβαν ενίσχυση μέσω των Επιστρεπτέων Προκαταβολών για να εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό της ενίσχυσης που έχουν λάβει.

Τόνισε, παράλληλα, ότι από τα 8,3 δισ. ευρώ που δόθηκαν συνολικά ως κρατικά δάνεια στους επτά κύκλους των «επιστρεπτέων προκαταβολών», το υπουργείο προσδοκά να εισπράξει 2,3 δισ. ευρώ και τα 6 δισ. ευρώ δεν θα επιστραφούν.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, αυξάνονται σε 96 από 60 οι δόσεις για την αποπληρωμή των επιστρεπτέων προκαταβολών. Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Οικονομικών δίνει ταμειακές «ανάσες» σε 700.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έλαβαν κρατικά δάνεια.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.