Αγροτικοί συνεταιρισμοί: Παράταση προθεσμίας για τροποποίηση των καταστατικών

Αγροτικοί συνεταιρισμοί: Παράταση προθεσμίας για τροποποίηση των καταστατικών

Παράταση της προθεσμίας για την τροποποίηση των καταστατικών των αγροτικών συνεταιρισμών με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο

Παράταση ενός έτους στην προθεσμία που είχαν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, για να προχωρήσουν στην τροποποίηση των καταστατικών τους, δίνει διάταξη που έχει περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο.

«Δίνουμε παράταση στην προθεσμία που είχαν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί να τροποποιήσουν τα καταστατικά τους, κατά ένα έτος. Δηλαδή έως 11.3.2023. Η παράταση κρίνεται αναγκαία, δεδομένων των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν λόγω του Covid 19. Η πανδημία δεν επέτρεψε την ασφαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων, των γενικών συνελεύσεων, των αγροτικών συνεταιρισμών, την τελευταία 2ετία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι αγροτικοί συνεταιρισμοί να μην έχουν προχωρήσει σε τροποποίηση του καταστατικού τους, εντός της προθεσμίας που όριζε ο νόμος 4673/2020. Έτσι κινδυνεύουν με διαγραφή από το Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών», εξήγησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος.

Ο κ. Στύλιος πρόσθεσε ότι η προτεινόμενη ρύθμιση θα επιτρέψει τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των αγροτικών συνεταιρισμών και επομένως και την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και της αγροτικής ανάπτυξης.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.