Εφορία: Ποιες υποχρεώσεις και ποιες προθεσμίες λήγουν την Πέμπτη 31 Μαρτίου

Εφορία: Ποιες υποχρεώσεις και ποιες προθεσμίες λήγουν την Πέμπτη 31 Μαρτίου

Εφορία: Ποιες προθεσμίες λήγουν στις 31 Μαρτίου 

Έως την Πέμπτη 31 Μαρτίου η υπογραφή συμβολαίων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων μπορεί να γίνει:

  • Με τις παλαιές αντικειμενικές
  • Με βεβαίωση μηχανικού και όχι ηλεκτρονική ταυτότητα ακινήτου

Προϋπόθεση είναι η υποβολή δήλωσης μεταβίβασης στην Δ.Ο.Υ. έως την 31η/12/2021, είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο οικονομικός σύμβουλος Γιάννης Χατζησαλάτας.

Οι τροποποιήσεις του Ε9

Λήγει επίσης την Πέμπτη 31 Μαρτίου η προθεσμία για τροποποιήσεις του Ε9 για τις μεταβολές που έγιναν έως την 31η/12/2021.

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου λήγει επίσης η προθεσμία για την σύνδεση των φορολογικών ταμειακών μηχανών με το σύστημα Taxisnet. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το φαινόμενο, ταμειακές μηχανές να βγάζουν αποδείξεις αλλά να μην είναι συνδεδεμένες με την εφορία.

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου λήγει επίσης η προθεσμία για την αντικατάσταση των συμβατικών βιβλίων με ηλεκτρονικά και σύνδεση με την πλατφόρμα Mydata, ώστε να ανέβουν πλέον ηλεκτρονικά τα παραστατικά των εσόδων του 2021.

Λήγει το Πρόγραμμα Συν-Εργασία

Απολύσεις υπαλλήλων αναμένονται με τη λήξη του προγράμματος Συν-Εργασία την Πέμπτη 31 Μαρτίου, καθώς λήγει η Ρήτρα Προστασίας των εργαζομένων και ο επιχειρηματίας μπορεί να κάνει μείωση προσωπικού.

Το πρόβλημα είναι διπλό, και για τους εργαζόμενους που δεν ξέρουν από 1ης Απριλίου εάν θα έχουν δουλειά, και για τις επιχειρήσεις που από 1ης Απριλίου επωμίζονται όλο το λειτουργικό κόστος, είπε ο κ. Χαζτησαλάτας.

Αφορά 35.000 εργαζόμενους στους οποίους το κράτος επιδοτούσε το 60% του μισθού τους είπε. Τρίμηνη παράταση ζητούν η ΓΣΕΒΕ, ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΕ και οι κλαδικοί φορείς.

Από τον Ιούνιο αρχίζει και η αποπληρωμή των δόσεων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Θα γίνει σε 96 δόσεις. Εάν κάποιος επιχειρηματίας μπορεί να πληρώσει το 100% του ποσού, θα έχει έκπτωση 15%, είπε.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.