ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Για άλλους δύο μήνες παρατείνεται το πρόγραμμα

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Για άλλους δύο μήνες παρατείνεται το πρόγραμμα

Για άλλους δύο μήνες παρατείνεται το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Για άλλους δύο μήνες παρατείνεται το πρόγραμμα ενίσχυσης απασχόλησης ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο φόρουμ του ΟΤ, το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ παρατείνεται για Απρίλιο και Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα θα έληγε στις 31 Μαρτίου 2022. Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022, στη «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» εντάχθηκαν οι εργαζόμενοι που είχαν εξαρτημένη σχέση εργασίας, πλήρους απασχόλησης κατά την 31η Οκτωβρίου 2021 (τα στοιχεία των οποίων αντλούνταν από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ) σε επιχειρήσεις που πληρούσαν τα οικονομικά στοιχεία που ορίζονταν στην απόφαση, τα οποία ήταν ίδια με αυτά που ίσχυαν για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2021.

Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος υπενθυμίζεται ότι ο εργοδότης μπορεί να περιορίσει τον χρόνο εργαζομένου πλήρους απασχόλησης έως και 50%, χωρίς μεταβολή της σχέσης εργασίας. Για τον χρόνο που δεν εργάζεται ο εργαζόμενος, ο κρατικός προϋπολογισμός ενισχύει τον ίδιο τον εργαζόμενο καλύπτοντας το 60% της αμοιβής (μέχρι ενός συγκεκριμένου ύψους), που αντιστοιχεί στο διάστημα αυτό. Για όσο διάστημα ο εργαζόμενος είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία», ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης εργασίας.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.