Νέο επίδομα 300 ευρώ – Ποιοι το δικαιούνται

Νέο επίδομα 300 ευρώ – Ποιοι το δικαιούνται

ΟΑΕΔ: Παρεμβάσεις αναμένονται στο μέτωπο της ανεργίας, καθώς όσοι άνεργοι πολίτες καταθέσουν ηλεκτρονικά το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, θα λάβουν επίδομα ύψους 300 ευρώ.

Επιπλέον επίδομα για τους ανέργους που βρίσκουν εργασία αλλά και διακοπή του επιδόματος ανεργίας προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. Ειδικότερα, οι μακροχρόνια άνεργοι που βρίσκονται πάνω από 5 χρόνια στη λίστα του ΟΑΕΔ εάν συντάξουν ψηφιακό σχέδιο δράσης θα λαμβάνουν μπόνους 300 ευρώ. Το επίδομα αυτό δίνεται εφόσον ο άνεργος δεν λαμβάνει κάποια από τις παροχές, ενώ χορηγείται μόνο μία φορά.

Αν αρνηθούν τρεις θέσεις εργασίας θα διαγράφονται για δύο χρόνια από το μητρώο ανέργων, ενώ για έξι μήνες θα διαγράφονται αν δεν πάρουν πιστοποίηση σε πρόγραμμα κατάρτισης που θα τους προταθεί.

Για τον ΟΑΕΔ η μεγάλη πρόκληση είναι η έλλειψη εργασιακών συμβούλων. Η αναλογία είναι ένας σύμβουλος για 1.180 ανέργους, ενώ στην Ευρώπη αναλογεί κατά μέσο όρο ένας εργασιακός σύμβουλος για 130 ανέργους.

«Έχει ξεκινήσει η πρόσληψη 540 εργασιακών συμβούλων με σύμβαση ορισμένου χρόνου, με χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης, ετοιμαζόμαστε για άλλες προσλήψεις», τόνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Πρωτοψάλτης.

Εξάλλου, πρεμιέρα κάνει η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας την 1η Ιουλίου. Θα ενεργοποιηθεί πρώτα σε τράπεζες και σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους. Η κάρτα θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο της μαύρης εργασίας.

Με πληροφορίες από: ΕΡΤ

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.