Επίδομα βενζίνης: Τι γίνεται με τα κινητά χωρίς NFC - Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Επίδομα βενζίνης: Τι γίνεται με τα κινητά χωρίς NFC - Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Επίδομα βενζίνης: Τι πρέπει να κάνουν όσοι επέλεξαν την πίστωση σε smartphone, αλλά αυτό δεν υποστηρίζει την εφαρμογή NFC.

Παραμένει ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr τoυ Fuel Pass, για την επιδότηση καυσίμων και η διαδικασία των αιτήσεων προχωρά πλέον για όλους πολίτες ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Περισσότερες από 1,5 εκατ. αιτήσεις έχουν υποβληθεί από φορολογούμενους για το επίδομα καυσίμων, όπως ενημέρωσε την Τρίτη (3/5) ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Μιλώντας στον Ant1 o κ. Αναγνωστόπουλος έδωσε διευκρινίσεις για ερωτήματα και απορίες σχετικά με την επιδότηση στα καύσιμα. Ο χρόνος που απαιτείται για την πίστωση της επιδότησης μετά την έγκριση της αίτησης είναι δύο εργάσιμες ημέρες.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά αυτούς που επέλεξαν την πίστωση σε smartphone αλλά δεν έχουν την εφαρμογή NFC που υποστηρίζει τις ανέπαφες συναλλαγές. Σε αυτή την περίπτωση οι δικαιούχοι θα πρέπει να ζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουν το smartphone ενός συγγενικού προσώπου.

Επίσης, όπως σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος αναζητείται κι ένας εναλλακτικός τρόπος για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν αυτοί οι δικαιούχοι.

Επίδομα βενζίνης: Οι προϋποθέσεις

  • το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 να μην ξεπερνά τις τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ
  • κατοχή οχήματος ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο που είναι σε κυκλοφορία, είναι ασφαλισμένο και δεν οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Η ημερομηνία λήξης του Fuel Pass

Εάν επιλέξετε την άυλη ψηφιακή κάρτα, υπάρχει ημερομηνία λήξης για να τη χρησιμοποιήσετε μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

Αντίθετα, εάν τα χρήματα πιστωθούν σε τραπεζικό λογαριασμό, δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης και μπορείτε να ξοδέψετε το ποσό οπουδήποτε.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.