Επίδομα βενζίνης: «Σκάει» και δεύτερο κουπόνι με έναν όρο

Επίδομα βενζίνης: «Σκάει» και δεύτερο κουπόνι με έναν όρο

Για δεύτερο επίδομα βενζίνης έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ρωτήθηκε σήμερα για το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέος γύρος για το επίδομα βενζίνης, με τον ίδιο να απαντά θετικά αλλά υπό έναν όρο.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον REAL FM, ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε να απαντήσει για τις υψηλές τιμές στα καύσιμα και αν θα ανανεωθεί το fuel pass τον Ιούνιο και να δοθεί δηλαδή και για τον Ιούλιο.

Ο ίδιος απάντησε:

«Θα είμαστε από πάνω μήνα-μήνα και θα βλέπουμε την εξέλιξη. Πιστεύω πως τελικά ναι.»

Ο κ. Γεωργιάδης ωστόσο απάντησε θετικά, στο ενδεχόμενο ότι θα συνεχιστούν οι ίδιες υψηλές τιμές στη βενζίνη, λέγοντας πως ο Μάιος πάντα είναι ο μήνας με τις πιο ακριβές τιμές.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Παραδοσιακά ο μήνας με τις υψηλότερες τιμές στα καύσιμα κάθε χρόνο είναι ο Μάιος. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι τον Μάιο κάνουν όλοι τις πολύ μεγάλες αγορές καυσίμων για να συμπληρώσουν και να γεμίσουν τις δεξαμενές τους εν όψει θέρους και έτσι έχει πολύ μεγάλη ζήτηση. Αν δείτε τον κύκλο καυσίμων, ο χειρότερος μήνας είναι ο Μάιος, γι΄ αυτό και βλέπετε και τις πολύ μεγάλες τιμές τώρα. Λογικά θα είναι κάπως χαμηλότερα το καλοκαίρι».

Και πρόσθεσε:

«Η κατάσταση στα καύσιμα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχουμε ξεκινήσει ως υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τη μεγαλύτερη έρευνα που μπορούμε στα διυλιστήρια, όπου κάναμε έφοδο με όλη την υπηρεσία του υπουργείου και στα Ελληνικά Πετρέλαια και στη Motor Oil και περιμένουμε να δοθούν τα στοιχεία μέχρι τις 23 του μηνός για να μπορεί να τα επεξεργαστεί η υπηρεσία, όπως έχουμε ξεκινήσει έκτακτους ελέγχους στα 30 πρώτα πρατήρια της χώρας, εννοώ με τις υψηλότερες τιμές. Το ίδιο και στις εταιρείες μεταφοράς. Άρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε η υπηρεσία μας ελέγχει το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας των καυσίμων».

Πότε λήγουν οι αιτήσεις για Fuel Pass

Ουσιαστικά προθεσμία για να κάνει κάποιος αίτηση για επίδομα βενζίνης δεν υπάρχει, ενώ ήδη οι περισσότεροι δικαιούχοι έχουν κάνει την αίτηση στην πλατφόρμα του gov.gr.

Πάντως, πιθανόν να μην μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε αίτηση μετά τις 31/7/2022, που είναι και η ημερομηνία λήξης της χρήσης της ψηφιακής κάρτας του Fuel Pass στα πρατήρια.