Επίδομα 150 ευρώ και για φαγητό στις διακοπές - Αίτηση

Επίδομα 150 ευρώ και για φαγητό στις διακοπές - Αίτηση

Χιλιάδες πολίτες περιμένουν το άνοιγμα της πλατφόρμας του προγράμματος του υπ. Τουρισμούς «Τουρισμός για Όλους» που δίνει voucher 150 ευρώ για φθηνότερες διακοπές καλοκαίρι και χειμώνα.

Χιλιάδες πολίτες προκειμένου να πάρουν μία οικονομική ανάσα θα στραφούν στα προγράμματα τουρισμού που «τρέχουν». Ένα από αυτά είναι και το «Τουρισμός για Όλους», του υπ. Τουρισμού.

Στα πρότυπα του Freedom Pass, το πρόγραμμα, δίνει κουπόνι ύψους 150 ευρώ για φθηνότερες διακοπές τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και του χειμώνα.

Η ειδική πλατφόρμα θα ανοίξει εντός Ιουνίου, περίπου προς τα μέσα του μήνα και οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr.

Κατηγορία «έκπληξη» για το Voucher των 150 ευρώ

Όπως και στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, έτσι και στο «Τουρισμός για Όλους», το voucher θα μπορεί να εξαργυρωθεί τόσο για τα καταλύματα όσο και για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Όμως, στο εν λόγω πρόγραμμα υπάρχει και μία κατηγορία έκπληξη, την οποία έκανε γνωστή με άρθρο του ο υπ. Τουρισμού στην εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής». Συγκεκριμένα, τα 150 ευρώ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Που σημαίνει πως θα εξαργυρώνονται και για φαγητό, ποτό. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει περαιτέρω διευκρινίσεις για τον τρόπο και τα κριτήρια.

Προχθές, μάλιστα ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα λέγοντας:

«Πέρυσι για το πρόγραμμα απορροφήθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, με απόφαση του Πρωθυπουργού το κονδύλι είναι αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, 200.000 δικαιούχοι -που βρίσκονται σε ανάγκη- θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους, κάνοντας χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας την οποία και θα μπορούν να χρησιμοποιούν παντού: στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στο ξενοδοχείο, στο ταβερνάκι. Γιατί, για εμάς πρώτα από όλα βρίσκεται ο Έλληνας πολίτης», δήλωσε.

Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά όσα έχουν γίνει γνωστά για το «Τουρισμός Για Όλους»:

Πόσους πολίτες αφορά

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ αφορά 200.000 πολίτες.

Το ύψος της επιταγής

Το voucher που θα παραχωρηθεί στους δικαιούχους κατά τα πρότυπα του Freedom Pass είναι αξίας 150 ευρώ.

Πότε θα κάνετε αίτηση

Η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο.

Από πότε θα το εξαργυρώσετε

Θα μπορεί να αξιοποιήσετε την επιταγή από τις αρχές Ιουλίου.

Πού θα εξαργυρώνετε

Στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στη διαμονή, αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες κτλ).

Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την εφαρμογή του “Freedom Pass”, προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή και απλή.