Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Δείτε εδώ τι θα χρειαστείτε για την αίτηση - Τα τρία στοιχεία

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Δείτε εδώ τι θα χρειαστείτε για την αίτηση - Τα τρία στοιχεία

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Δόθηκε η ημερομηνία που θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Σε 10 ημέρες από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών με τα νοικοκυριά να επιδοτούνται έως και κατά 50% προκειμένου να αντικαταστήσουν κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες. Όπως έγινε γνωστό η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με την ανακύκλωση συσκευών αναμένεται να ανοίξει στις 24 Ιουνίου με το συνολικό ύψος του προγράμματος να ανέρχεται σε 150 εκατομμύρια ευρώ.

Η υποβολή αιτήσεων για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών αναμένεται να είναι εύκολη καθώς, όπως εξήγησε πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, όσοι προχωρήσουν στη διαδικασία αυτή θα πρέπει να γνωρίζουν μόνο τρία στοιχεία.

«Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν μόνο τρία στοιχεία. Το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό της παροχής, δηλαδή τον αριθμό του μετρητή. Ακόμα, θα συμπληρώνουν τον τύπο της συσκευής που θέλουν να αντικαταστήσουν. Τα υπόλοιπα θα συμπληρώνονται αυτόματα» εξήγησε ο κ. Σκρέκας.

Το επόμενο βήμα, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί για την ανακύκλωση συσκευών στα μέσα Ιουλίου, οι δικαιούχοι θα μπορούν να τυπώσουν το κουπόνι το οποίο θα παρουσιάζουν στον έμπορο για να υπολογιστεί η έκπτωση στην τιμή αγορά.

Όσον αφορά την επιδότηση για την ανακύκλωση συσκευών ο κ. Σκρέκας είπε ότι «θα αφαιρείται από το ποσό την ώρα της αγοράς, και είναι από 35 έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα. Εκτιμούμε ότι θα αγοραστούν περίπου 350 με 400 χιλιάδες συσκευές».
Από την πλευρά τους οι έμποροι θα έχουν την υποχρέωση, κατά την παράδοση των νέων συσκευών, να παραλάβουν τις παλιές, οι οποίες πρέπει να είναι λειτουργικές, προκειμένου να τις παραδώσουν για ανακύκλωση.

Οι συσκευές, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευών, είναι:

  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες
  • Κλιματιστικά.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.