Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: ΕΔΩ η αίτηση με Taxisnet και κινητό

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: ΕΔΩ η αίτηση με Taxisnet και κινητό

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Βγήκε το ΦΕΚ - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αίτηση

Ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών στο gov.gr την Τρίτη (21/06) και προβλέπεται η επιδότηση να αγγίζει ακόμα και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις και υπό συγκεκριμένα κριτήρια.

Πώς η αίτηση

H σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr σχεδιάστηκε προκειμένου όλα τα απαιτούμενα στοιχεία να αντλούνται αυτόματα. Το μόνο που θα χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος είναι οι κωδικοί του TAXISNet, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και το κινητό του τηλέφωνο. Εφόσον η αίτηση υποβληθεί έως τις 5 Ιουλίου και εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λαμβάνει ηλεκτρονικά, στο κινητό τηλέφωνο, έναν κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση που δικαιούται και θα αγοράζει τη συσκευή στη μειωμένη τιμή από το κατάστημα που επιθυμεί (εφόσον συμμετέχει στο πρόγραμμα). Θα είναι υποχρεωμένος, επίσης, να παραδώσει την παλιά συσκευή για ανακύκλωση.

Ποιες ηλεκτρικές συσκευές επιδοτούνται και ποια τα κριτήρια

Κάθε νοικοκυριό που εντάσσεται στο πρόγραμμα, θα έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι δύο κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη) για την κύρια ή τη δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη. Τα κριτήρια υπαγωγής περιλαμβάνουν το εισόδημα και το πλήθος των μελών της οικογένειας με πρόσθετη μοριοδότηση για μονογονεϊκές και οικογένειες με ΑΜΕΑ