Fuel Pass 2: Αίτηση για έως 100 ευρώ - Ποιοι παίρνουν έξτρα 15 ευρώ

Fuel Pass 2: Αίτηση για έως 100 ευρώ - Ποιοι παίρνουν έξτρα 15 ευρώ

Fuel Pass 2: Τους μήνες Ιούλιο Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα καλύπτει το Fuel Pass 2, ενώ αφορά τους δικαιούχους με εισόδημα που φτάνει τα 45.000 ευρώ

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, εξειδίκευσε τις παρεμβάσεις για τον δεύτερο κύκλο του Fuel Pass που ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης (21/6) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα νέα μέτρα καλύπτουν τρεις μήνες, Ιούλιο Αύγουστο και Σεπτέμβριο και θα αφορούν τις τιμές της βενζίνης και του ντίζελ, με δηλωθέν εισόδημα έως 30.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ ανά παιδί και με όριο τα 45.000 ευρώ.

Fuel Pass 2: Ποιοι κερδίζουν μπόνους 15 ευρώ

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, όσοι επιλέγουν ψηφιακή χρεωστική κάρτα το ποσό προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ από 5 ευρώ που ήταν στο πρώτο Fuel Pass.

Fuel Pass 2: Τα ποσά για το επίδομα βενζίνης

  • Σε ηπειρωτική περιοχή: 65 ευρώ χωρίς κάρτα 80 με κάρτα
  • Σε νησιωτική (και την Κρήτη): 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα.
  • Μοτοσικλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ χωρίς κάρτα 60 με κάρτα
  • Μοτοσικλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ χωρίς κάρτα 70 με κάρτα.

Επισπεύδεται η επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο

«Επιστρέφουμε εντός Αυγούστου αντί για τον Νοέμβριο τον ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης στους κατ' επάγγελμα αγρότες. Θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση σε πλατφόρμα. Ανώτατο όριο συντελεστή ανά στρέμμα όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στη δήλωση ΟΣΔΕ για το 2021. Προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης να έχει γίνει δήλωση ΟΣΔΕ και για το 2022», συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Fuel Pass 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα gov.gr για νέα αίτηση

Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών, όπως ήταν και το Fuel Pass 1, με δηλωθέν εισόδημα 2021 έως 30.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 για κάθε μέλος και μέχρι 45.000 ευρώ.

Για να δοθεί η ενίσχυση θα πρέπει να γίνει αίτηση στην πλατφόρμα gov.gr όπως την προηγούμενη φορά. Η πλατφόρμα θα ανοίξει τέλος Ιουλίου. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο ενώ κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις για να πάρει κάποιος το επίδομα βενζίνης δεν πρέπει να οφείλονται τέλη κυκλοφορίας και το όχημα να είναι σε χρήση.

«Το Fuel Pass απευθύνεται σε περισσότερους καθώς κάναμε πιο δίκαια τα εισοδηματικά κριτήρια. Οι πολίτες έχουν εξοικείωση με την υφιστάμενη πλατφόρμα και θα μπορούν εύκολα να την χρησιμοποιήσουν. Πώς μπορούμε και δίνουμε αυτή την πρόσθετη βοήθεια; Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν πολύ υψηλός το 2021, παρά την καταστροφολογία της αντιπολίτευσης. Η ανάπτυξη αυτή είναι ποιοτική καθώς στηρίζεται κυρίως σε επενδύσεις και εξαγωγές. Ταυτόχρονα έχουμε και μια πολύ σημαντική μείωση της ανεργίας και αυτό επίσης μας δίνει καλύτερη πρόβλεψη για τα δημοσιονομικά περιθώρια του 2022», τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Και πρόσθεσε: «Τα πρώτα στοιχεία για τον τουρισμό δείχνουν πολύ καλή πορεία για Απρίλιο και Μάιο. Είναι πολύ σημαντικό ότι η πορεία είναι ποιοτική. Στηρίζονται κυρίως σε αύξηση του κατά κεφαλήν εσόδου ανά τουρίστα. Όλα αυτά γίνονται παρά τις τεράστιες εξωγενείς πιέσεις που αντιμετωπίζουμε και επιδρούν αρνητικά στο ΑΕΠ. Ο εισαγόμενος πληθωρισμός που οφείλεται στις αυξήσεις των διεθνών πηγών μας μειώνει το ΑΕΠ. Αυτές οι μειώσεις δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε, δεν μπορούμε να επιδράσουμε, ούτε καν η ΕΕ ή οι ΗΠΑ».

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.