Τravel pass: 150 ευρώ για τον Αύγουστο - Η αίτηση για το Τουρισμός για όλους

Τravel pass: 150 ευρώ για τον Αύγουστο - Η αίτηση για το Τουρισμός για όλους

Τουρισμός για όλους: Έτοιμη να ανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις για διακοπές με επιδότηση 150 ευρώ. Πώς θα πάρετε το voucher των 150 ευρώ.

Τελική ευθεία για την έναρξη των αιτήσεων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» που θα μοιράσει φέτος voucher των 150 ευρώ σε 200.000 δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας την ερχόμενη εβδομάδα και πιθανότατα προς την Τετάρτη προγραμματίζεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα travel pass, μέσω της οποίας όλοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για το voucher των 150 ευρώ.

Κριτήρια για Τουρισμός για Όλους

Φέτος το πρόγραμμα έχει διαφορές συγκριτικά με τα προηγούμενα:

Το ποσό της επιδότησης θα δοθεί σε άυλη ψηφιακή κάρτα κατά τα πρότυπα του freedom pass και του fuel pass.

Δεν αναμένεται να είναι εφικτή η εναλλακτική της απευθείας πίστωσης σε τραπεζικό λογαριασμό.

Οι δικαιούχοι θα είναι έως 200.000 ενώ θα ισχύσουν εισοδηματικά κριτήρια:

Aτομικό εισόδημα μονοπρόσωπου νοικοκυριού: έως 16.000 ευρώ

Οικογενειακό εισόδημα (ζευγάρι χωρίς παιδιά): έως 28.000 ευρώ

Ζευγάρι με 1 ανήλικο ή εξαρτώμενο παιδί: έως 29.500 ευρώ

Ζευγάρι με 2 ανήλικα ή εξαρτώμενα παιδιά: έως 31.000 ευρώ

Πού θα χρησιμοποιείται το voucher

Το voucher θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία, ενώ οι πληροφορίες της «Ημηρεσίας» επιμένουν πως δεν θα μπορεί να γίνει χρήση του ποσού σε καταστήματα εστίασης. Τα τουριστικά καταλύματα και τα ξενοδοχεία θα πρέπει να είναι συμβεβλημένα με το πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού.

Το voucher θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από φέτος το καλοκαίρι (πιθανότατα από τον Αύγουστο, καθώς αν οι αιτήσεις ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και διαρκέσουν μια εβδομάδα θα απαιτηθεί επιπλέον χρόνος μετά το τέλος των αιτήσεων για την επεξεργασία και μοριοδότησή των δικαιούχων ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία) έως και τον Ιούνιο του 2023.

Πώς θα χρησιμοποιείται το voucher

Το voucher θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εφάπαξ ή σπαστά, όπως επιθυμεί ο δικαιούχος (όπως γίνεται και με το fuel pass). Δηλαδή για παράδειγμα ο δικαιούχος πραγματοποιεί εκδρομή και χρησιμοποιεί 100 ευρώ από το Travel Pass σε συμβεβλημένο κατάλυμα. Μπορεί του χρόνου τον Ιούνιο ή φέτος τον Σεπτέμβριο ή όποτε άλλοτε θέλει έως τον Ιούνιο του 2023 να εξαργυρώσει τα υπόλοιπα 50 ευρώ σε άλλο κατάλυμα.