Τουρισμός για όλους 2022 - tourism4all.gov.gr: Η μεγάλη αλλαγή στο «παρά πέντε» (vid)

Τουρισμός για όλους 2022 - tourism4all.gov.gr: Η μεγάλη αλλαγή στο «παρά πέντε» (vid)

Την Παρασκευή, 8 Ιουλίου ή το Σάββατο, 9 Ιουλίου, επρόκειτο να ανοίξει η πλατφόρμα για την αίτηση χορήγησης του voucher των 150 ευρώ για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2022.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Την Δευτέρα, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, έδωσε νέα ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας tourism4all.gov.gr. Περιμένουμε προς το τέλος της εβδομάδας, Παρασκευή ή Σάββατο 16 Ιουλίου, να είναι έτοιμη η πλατφόρμα», υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα, αναφερόμενη στην καθυστέρηση για τις αιτήσεις του προγράμματος Τουρισμός για όλους τόνισε πως «είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα σε συνεργασία με άλλους φορείς και επειδή θέλουμε να είναι άρτια, και στην οργάνωσή της αλλά κυρίως στην εφαρμογή της – και αφού περιμένουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εισέλθουν – δεν θα θέλαμε να υπάρχει μία αρνητική πρώτη διάθεση».

Επιπλέον, υπενθύμισε την άυλη κάρτα και υπογράμμισε πως στόχος είναι «να μην ταλαιπωρηθεί ούτε ο χρήστης αλλά ούτε και ο ξενοδόχος, ο οποίος θα το αξιοποιήσει καθώς θα παίρνει άμεσα τα χρήματα» και σημείωσε πως «Θα πληρώνεται άμεσα και δεν θα περιμένει μήνες, όπως με τα προηγούμενα προγράμματα. Χρήματα μάλιστα που θα είναι αφορολόγητα. Είναι ένα ποσό που θα πηγαίνει για τη ρευστότητα της επιχείρησης» τονίζοντας πως όλο αυτό είναι «μία αλυσιδωτή θετική αντίδραση».

Τουρισμός για Όλους: Η μεγάλη αλλαγή, «εκτός» τα voucher στην εστίαση

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα όπως είναι τώρα, αφορά αποκλειστικά τη διαμονή με την υφυπουργό Τουρισμού να διευκρινίζει πως «οποιαδήποτε άλλη προσθήκη θα καθυστερούσε αρκετά την έναρξή του». Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή καθώς όταν είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα ο υπουργός τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως το voucher των 150 ευρώ εκτός από τη διαμονή θα μπορούσε να εξαργυρωθεί και στα ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, αλλά και στην εστίαση.

Παράλληλα, η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε σχετικά με το πρόγραμμα:

  • Αυξημένος κατά 10 εκατ. ο προϋπολογισμός,
  • 30 εκ. το σύνολο,
  • επιπλέον 200.000 δικαιούχοι,
  • 150 ευρώ επιπλέον και,
  • το ατομικό εισόδημα είναι 16.000 ευρώ και 28.000 ευρώ το οικογενειακό (που προσαυξάνεται και στις δύο περιπτώσεις ανά παιδί 1.500 ευρώ).

Τουρισμός για Όλους: Αυτά είναι τα εισοδηματικά κριτήρια

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αφορά σε 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που διαμορφώνονται ως εξής:

  • Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ,
  • Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ,
  • Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ,
  • Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ.